Sa kim bi Dačić delio Kosovo?

0

Ustav već prekršen:Cvijetin Milivojević
 

– Podela Kosova bila bi jedno od boljih rešenja i bila bi u interesu i Srba i Albanaca – ocenio je Dačić složivši se sa šefom ruske kancelarije u Prištini Andrejom Šugurovim koji smatra da Srbija i Kosovo treba da razmene teritorije tako što bi Srbija ustupila tri opštine tzv. Preševske doline za opštine na severu Kosova sa srpskom većinom.

 

Pokušaj državnog udara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar pravde Nikola Selaković povodom zahteva DSS o oceni ustavnosti Briselskog sporazuma, tražili su da se USS ne bavi Kosovom, već da sačeka usklađivanje Ustava i zakona. Šta drugo može da bude taj zahtev kojim se sudu uzimaju prerogativi, osim pokušaja državnog udara – zapitao je Milivojević.

– Zašto Dačić o podeli Kosova nije pričao pre nego što je parafirao Briselski sporazum i agendu koja nije u interesu Srbije – pita politički analitičar Cvijetin Milivojević. On smatra da Dačić u ovom slučaju nije vizionar "već taktizira da bi bio u epicentru pažnje".

Predlog o razmeni opština na severu Kosova sa onim na jugu Srbije, Milivojević ne vidi kao podelu, već kao "trampu dve nezavisne države" u momentu kada je Kosovo priznalo više od 100 zemalja.

– Šta znači podela? Da li se to Kosovo deli sa velikom Albanijom, pa da Srbija uzme srpske enklave, a ostatak Kosova da ide svojim putem – pita ovaj analitičar u izjavi za "Vesti".

Milivojević ističe da srpski državni vrh neprestano krši ustavnu obavezu celovitosti državne teritorije i upozorava da na to Ustavni sud Srbije ne reaguje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here