SAD izazvale zemljotres na Haitiju

0

Venecuelanska televizija ViVe je objavila, citirajući navodni izveštaj ruske mornarice, saopštenje za javnost u kojem se navodi da su potres jačine sedam stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema.

 

Ti eksperimenti, navodi se dalje, takođe bi mogli prouzrokovati "anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane".

 

Na veb stranici TV stanice stoji i da je američki program HAARP, istraživanje atmosfere na Aljasci (čest predmet teorija zavere) takođe kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i za 7,8 stepeni jak potres u Kini koji je 2008. odneo 90.000 života.

 

 

Na veb stranici državne TV kuće je istaknuto i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću "igru" – Iran, javlja "Foks Njuz". Krajnji cilj ovih "testnih napada" na Haiti, tvrdi TV ViVe, je plan "uništenja Irana kroz niz potresa predviđenih da obore vladajući islamski režim."

 

Iako je priča o ovoj temi kasnije sklonjena sa venecuelanske veb stranice, ostala je zabeležena na "Guglu".

 

Članak je objavljen samo nekoliko dana pošto je predsednik Venecuele Ugo Čavez lično optužio SAD za iskorišćavanje situacije posle zemljotresa da "napadnu i vojno okupiraju Haiti".

 

U zemljotresu koji je 12. januara registrovan u Port-o-Prensu poginulo je najmanje 75.000 ljudi u ovoj zemlji, najsiromašnijoj na američkom kontinetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here