EPA-EFE/STR
Ukrajinska vojska

Napori Oružanih snaga Ukrajine da probiju rusku odbranu mogu ukazivati na novu etapu kontraofanzive, piše „Si-En-En“.

„Ukrajinska vojska udvostručuje napore kako bi probila moćnu odbranu Rusije na jugu u okviru kontraofanzive koja dobija na zamahu od svog početka u junu“, navodi se u tekstu.
Ako se potvrdi informacija da je Kijev poslao u borbu bataljone i brigade u punom sastavu, onda to definitivno ukazuje na novu etapu ukrajinske kontraofanzive, smatra Džordž Baros iz Instituta za proučavanje rata.
Analitičar je dodao da su do sada svi pokušaji Ukrajine da probije rusku odbranu nailazili na višeslojne linije odbrane, zamke za tenkove, gusta minska polja i rad ruskih jurišnih helikoptera i lovaca, koji koriste slabe tačke ukrajinske PVO za uništavanje kopnenih snaga ukrajinske vojske. Sve to, prema mišljenju stručnjaka, izuzetno otežava „mehanizovani prodor ovakvih razmera“.
Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.
Kako je ranije primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, Oružane snage Ukrajine nisu mogle da postignu uspeh, a gubici neprijatelja tokom kontraofanzive premašili su 26 hiljada ljudi.

2 COMMENTS

  1. Putin se pravi da se nista ne desava. Na svecanosti Sojgu se okitio ordenjem, Putin suti o napadu na Moskovski centar City. Prigozin mu sjedi u Peterburgu, Rusija je totalni haos. Mislili su u sedmici ili dvije da uzmu Ukrajinu, hahahahahaha.

    • Jbg treci nisu tebe pitali pa pogresili…cemu li se ti mucena duso smejes, jer hiljadama pobijenih za Nato intetese, nisi glup da vidis ocima kako tamo puca Nato oruzje celog zapada, i hiljade njihovih legionara su u borbi a Rusija nije digla pola armije protiv 4 x brojnije zapadne pesadije…podsmehom ti ne menjas realnost nego sopstvenu hlupost istices, al to je tvoj problem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here