pixabay.comi
Foto: Ilustracija

Amerikanac Džefri Ekson iz Kanzasa, čija je dvogodišnja ćerka umrla nakon što je danima bila bez hrane dok je on bio u nesvesti zbog količine popijenog alkohola, osuđen je na skoro 57 godina zatvora.

Kazna izrečena u petak maksimalna je kazna koju je Ekson mogao da dobije nakon što je u aprilu osuđen po optužbama koje su uključivale teško ugrožavanje deteta i ubistvo prvog stepena, javio je “Topika kapital-džurnal”, a preneo AP.

Ekson (47) je pozvao Hitnu pomoć 5. januara 2021. godine i prijavio da je njegova ćerka Aurora Ekson prestala da diše, tvrdeći da se ona “nedavno izgladnjivala”.

Okružni tužilac okruga Šoni Majk Kejgej rekao je da je dete bilo hladno na dodir kada je pronađeno i da je izgledalo da je mrtvo nekoliko dana.

Patolog je za smrt devojčice okrivio oblik pothranjenosti koji se zove marazmus.

U spavaćoj sobi Eksona pronađeno je pet praznih flaša pića, saopštili su istražitelji.

Oni su utvrdili da Ekson danima nije hranio niti brinuo o svojoj deci zbog problema sa zavisnošću.

Eksonov šestogodišnji sin, koji je imao četiri godine kada mu je umrla sestra, svedočio je na suđenju da ih je njegov otac zaključavao u sobe po nekoliko dana bez hrane dok je, kako je rekao, spavao.

Šinejd Nikols, majka dece, rekla je da je pristala da Eksonu da starateljstvo nad decom jer joj uslovi života nisu dozvoljavali da se brine o njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here