EPA

Specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri zvanično je tražio od Nemačke da pošalje vojsku u Siriju kako bi pomogla u borbi protiv terorista tzv. ID. 

On je u intervjuu za nemački Velt am Zontag pozvao Nemačku da u Siriju pošalje vojne trenere, specijaliste za logistiku i tehničare kako bi se pomoglo snagama Demokratskih snaga predvođenih Kurdima, u borbi protiv ID, prenosi Dojče vele.

– Želimo da Nemačka pošalje kopnene snage kako bi delimično zamenili naše trupe – rekao je Džefri.

On je kazao da SAD traži dobrovoljce koji će učestvovati u tome i među drugim koalicionim partnerima, kao i da te trupe ne moraju direktno da učestvuju u borbama sa džihadistima.

– Bolje je forsirati povlačenje ID sa lokalnim sirijskim snagama. Međutim, izvesno međunarodno prosustvo neophodno je kako bi se obezbedila podrška iz vazduha, za lpgistiku, treninge i tehničku pomoć – rekao je Džefri.

Kako je rekao, on je optimista budući da će pojedini saveznici rasporediti kopnene trupe.

– Nadamo se da će Nemačka učiniti i više – rekao je Džefri.

U koaliciji koja se bori protiv ID je 80 zemalja, a u njoj Nemačka aktivno učestvuje sa izvidjačkim avionima, avionima za punjenje goriva i vojnim trenerima koji su stacionirani u Iraku.

1 COMMENT

  1. Nemacka i kancelarka Merkelova tu zelju Americi nece uslisiti. America je sve to zakuvala u Siriji pa neka sada sama vadi vruc krompir iz vatre. Nemacka izdasno pomaze Kurde u Iraku u borbi protiv ID.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here