EPA
Američka vojska u Siriji

SAD će poslati 1.500 vojnika u Irak i Siriju, kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države (ISIL), što je najveći broj koji će snage na tom području rasporediti od 2008. godine.

Vojnici, svi pripadnici Nacionalne garde iz nju Džersija, prvo će krenuti u Fort Blis u Teksasu na obuku pre nego što odu na Bliski istok, prenosi Si-Bi-Es.

Ovo se dešava dok su snage koje se suprotstavljaju SAD u Iraku i Siriji gađale američke baze najmanje 130 puta od početka rata u Gazi.

Vlada Sirije smatra američke snage ”okupatorskom” silom, a irački premijer Mohamed Šija al Sudani rekao je prošle nedelje da želi ”brzi” odlazak američkih snaga, navodi Al džazira.

2 COMMENTS

  1. “SAD šalju dodatne snage u Irak i Siriju..”
    – A po kom osnovu !? Da li su ih vlade tih zemalja pozvale, imaju sa njima nekakve ugovore ili imaju mandat SB UN !?
    – Ne ! Oni dolaze kao lopovi/kriminalci/okupatori da kradu i preprodaju njihovu naftu i da pomažu paravojne formacije koje su sami formirali !
    – A navedene države bi najzad trebale da se obrate SB UN sa zahtevom da se snage SAD, VB, Turske i sl. povuku sa njihove suverene teritorije, da plate sve opljačkano i uništeno i da sami razoružaju pseudo-islamske bande koje su sami stvorili i obučil !

  2. Амерички империјалисти и свјетски полицајци праве велику грешку, али морају да ураде оно што не могу, а да не ураде.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here