Sahrana Kačinjskog u nedelju

0

 

Marta Kačinjski dočekuje posmrtne ostatke svog oca Leha na varšavskom aerodromu

 

 

Zamenik šefa predsedničke kancelarije Jacek Sašin saopštio je danas da je mesto sahrane odabrala porodica poginulog predsednika, ali da to za sada ne može da saopšti.

 

"Avion u kome se nalaze posmrtni ostaci Marije Kačinjski krenuo je jutros put Poljske", izjavio je portparol moskovskog aerodroma Domodedovo.

 

Posmrtni ostaci predsednika Poljske Leha Kačinjskog, koje je u subotu identifikovao njegov brat blizanac, u nedelju su prebačeno u Varšavu.

 

U Moskvi su porodice poginulih do sada identifikovale 45 od 96 osoba, koliko ih je poginulo u subotu kada se srušio poljski predsednički avion u blizini Smolenska u Rusiji, izjavila je ruski ministar zdravlja Tatjana Golikova, prenose ruske agencije.

 

Ona je dodala da se nastavlja identifikacija ostalih posmrtnih ostataka u mrtvačnici u Moskvi, gde su prebačeni posle nesreće.

 

Avion sovjetske proizvodnje "tupoljev-154" u kojem se nalazio poljski predsednik Leh Kačinjski i visoki politički i vojni zvaničnici srušio se 10. aprila pošto je zakačio vrhove drveća dok je pokušavao da po gustoj magli sleti na aerodrom Smolensk na zapadu Rusije.

 

Poljska delegacija putovala je na komemoraciju povodom 70 godina od masakra u Katinskoj šumi, kada su sovjetske snage ubile više hiljada Poljaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here