Youtube/Nova S
Milan Lane Gutović

Glumac Milan Lane Gutović sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

Porodica, prijatelji i kolege su se oprostili od velikana srpskog glumišta.

Biljana Knežević, Lanetova druga supruga je neutešno stajala sa sinovima Jankom i Spasojem, dok je sve vreme crkveni hor pevao u pozadini.

Sahrani su prisustvovale brojne kolege, među kojima su Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, Voja Brajović…

Inače, Milan Lane Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao. Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena.

Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

1 COMMENT

  1. Милан Лане Гутовић је српски филмски, телевизијски и позоришни глумац.
    Он је познат по улози Срећка Шојића играо и историјске личности као што су: Омер у представи „Омер и Мерима“, Хајдук Вељко Петровић у ТВ драми „Чучук Стана“, Сава Грујић у ТВ серији „Светозар Марковић“, Пуковник Крста Смиљанић у представи „Колубарска битка“, Сердар Стеван Перков Вукотић у ТВ серији „Вук Караџић“, Иван Косанчић у филму „Бој на Косову“, Кнез Георгиј Долгоруков у представи „Лажни цар Шћепан Мали“ и Јоаким Вујић у ТВ филму „Заједничко путовање“.
    Нека му је вечна слава!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here