Saigrači u Real Madridu ne obraćaju mnogo pažnju na Luku Jovića, pokazao je poslednji meč Real Madrida protiv Leganesa. 

U mnogobrojnim situacijama kada su mogli da ga uposle ili kada je srpski napadač tražio loptu, ona mu nije poslata.

Ti napadi obično su se završavali neuspešno, ali deluje da se fudbaleri Reala ni ne trude da u akciji angažuju mladog fudbalera. To je jedna teorija.

Druga je, opet, kako deluje – realnija. Naime, Realu fali kreativni vezista, kratko i jasno. Isko ima kreativnost, ali ne i kontinuitet, ne i dovoljno poverenje Zinedina Zidana i ne i poziciju na terenu koja mu garantuje tu slobodu. Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro nisu zaduženi za taj posao. Takođe, Zidan mnogo rotira u napadu i osim Benzeme, niko nije siguran. Krila jesu prodorna, ali ne kada treba doći do predaje te ključne lopte, neretko sve ode u propast.

O tome koliko Realu fali ta konekcija između napada i veznog reda ima mesta za polemiku. Osvojili su titulu, to stoji, uz doduše, brojne sporne penale koje su imali po povratku, ali činjenica je da Real ne postiže mnogo golova. To je posebno slučaj u poslednjoj trećini sezone. Kada se pogleda poslednjih 14 gola šampionata Španije, ,,Los blankosi“ su na samo dve utakmice postigli više od dva pogotka i to protiv Valensije i Eibara (oba puta po tri gola).

Benzema radi fenomenalan posao i pitanje je kako bi ova sezona izgledala da iskusni Francuz od odlaska Kristijana Ronalda nije preuzeo ulogu polivalentnog napadača čiji posao je sada mnogo vidljiv, ali je i teret mnogo veći.

Istina je da postoji i Lukine krivice u slabim izdanjima ove sezone, ali snimci su potvrdili da saigrači ne obraćaju previše pažnje na njega, a na površinu su izašli i problemi iz teorije ,,broj dva“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here