U godini kada najstariji elektronski medij na Balkanu – Radio Beograd obeležava devet i po decenija postojanja a Televizija Beograd 61 godinu, najmlađa i najsavremenija programska usluga Javnog medijskog servisa Srbije- internet platforma RTS Planeta, predstaviće svoje potencijale i na ovogodišnjem Sajmu informisanja, komunikacija i marketinga „MEDIA MARKET”.

U četvrtak, 24. oktobra, u 12 sati na štandu RTS planete kanali RTS Život i RTS Drama predstaviće “Vojnu akademiju 5”, koja nas očekuje na programima RTS- a, na proleće 2020. godine i organizovati druženje sa glumcima. Termin od 14.00 sati rezervisan je za tematske kanale RTS Poletarac i RTS Vrteška, a zatim sledi predstavljanje popularne serije “Moja generacija Z”, gde će na štandu RTS Planeta posetoci moći da se druže i upoznaju i glumce ove serije.

U petak, 25. oktobra u 16.00 sati posetioci sajma medija će moći da saznaju sve o aktuelnoj programskoj ponudi i akcijama redakcije kanala RTS Svet.

Na centralnoj bini ovog sajma, u 17.00 sati  publiku očekuje ekskluzivna promocija zajedničkog izdanja PGP  RTS & Croatia Records – specijalno muzičko izdanje u čast Bisere Veletanlić i 55 godina njenog stvaralaštva i rada.

Veče se nastavlja dobrom muzikom –mnogo je razloga da se posetioci vrate na štand RTS Planete jer od 18.00 sati u petak sledi zanimljivo predstavljanje jedinog televizijskog takmičarskog projekta „Bunt Rok Festival” koji već 5 godina afirmiše i podržava nove, mlade demo bendove i autore.

A odmah potom, saznaćemo sve i o novim muzičkim izdanjima PGP RTS- a, novom prodajnom mestu i aplikativnom softveru koji će uskoro biti lansiran.

Tematski kanal RTS Kolo, predstaviće se u subotu, 26. oktobra, a zatim sledi promocija tematskih kanala Radio Beograda: RTS Vrteška, RTS Džuboks, RTS Rokenrol, RTS Pletenica, kao i javno snimanje kultne emisije “Pop karusel”, u kojoj će gostovati Dejan Cukić i Spori ritam, Bane MVP i Milan Đurđević (Neverene bebe).

Povodom Svetskog dana audiovizuelne baštine, u nedelju 27. oktobra u 12.00 sati, sa interesantnim gostima, saznaćemo sve najvažnije o digitalizaciji Programskog arhiva RTS- a, a u 14.00 sati o digitalizaciji Zvučnog arhiva Radio Beograda.

– U cilju daljeg razvoja i unapređenja usluge, RTS Planeta nastoji da ima direktan kontakt sa korisnicima, ne samo posredstvom interneta i društvenih mreža. Budući da je sve više onih koji uz konvencionalne načine gledanja televizije i slušanja radija imaju potrebu za praćenjem programa onlajn, pozivamo posetioce Beogradskog sajma da nam se pridruže na štandu RTS Planete u Hali 3. Kako je moto RTS Planete ” Uvek nešto novo”- ovoga puta će to biti najava novih programa na rtsplaneta.rs, kao i predstavljanje nove mogućnosti praćenja sadržaja na Android televizorima i preko Android TV Box uređaja – istakla je dr Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i nove poslove RTS.

RTS Planeta je multimedijska internet usluga koja omogućava uživo praćenje televizijskih i radijskih programa Medijskog javnog servisa Radio- televizije Srbije, „catch up“ uslugu od 72 sata (odloženo gledanje programskih sadržaja), usluge “Video na zahtev” i “Audio na zahtev” (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru “Videoteke” i “Slušaonice”), kao i pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS- a u okviru celine “Moj grad”. Takođe, na multimedijskoj platformi RTS Planeta dostupna su i muzička izdanja PGP RTS- a.

Praćenje usluge RTS Planeta je vrlo jednostavno i lako: korisnici samo treba da preuzmu aplikaciju RTS Planeta, uz osiguran internet pristup i ispravan rad prijemnog uređaja (PC, TV, mobilni telefon, tablet)..

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here