Promo
Isak Adižes

Knjiga “Autobigrafija” dr Isaka Kalderona Adižesa, poznatog poslovnog savetnika, izvorno je objavljena na srpskom jeziku u oktobru ove godine, a tek kasnije će doživeti svoje englesko izdanje.

Adižes u ovoj knjizi, u izdanju HERAedu iz Beograda, govori o najbitnijim i prelomnim trenucima u svom životu, od detinjstva u Skoplju i skrivanja od nacista koji su tražili Jevreje u Albaniji, preko školovanja u Beogradu i osećaja nepripadanja u Istanbulu, do teškog puta koji je prešao kako bi postao jedan od najpriznatijih konsultanata velikih svetskih kompanija, pa i lidera moćnih država koji su tražili njegovu pomoć.

Ova knjiga je dinamična priča o usponima i padovima, o traganju za ljubavlju, o neodustajanju u teškim trenucima i o celoživotnoj potrebi za učenjem i napredovanjem.

Kako Isak Adižes retko dolazi u Srbiju jer je u poznim godinama, ovogodišnji sajam
jedinstvena je prilika da se sretnete i upoznate sa njim. Promocija “Autobiografije” zakazana je za ponedeljak, 21. oktobar, u 11 časova u Sali “Ivo Andrić”, koja je otvorena za sve zainteresovane.

Deset razloga zbog kojih je Isak Adižes važan gost na Sajmu knjiga:

1. Isak Adižes je objavio 26 autorskih knjiga, prevedenih na 33 jezika.
2. Tvorac je naučne metodologije koja nosi njegovo ime bazirana na upravljanju putem
međunarodnog poverenja i poštovanja. Taj koncept, uvek ističe, izvorno je naučio od svog
beogradskog učitelja Vukadinovića.
3. Predavao je na Stenfordu, UCLI i Kolumbija univerzitetu.
4. Osnovnu školu je pohađao u Beogradu, diplomirao na univerzitetu u Jerusalimu, a doktorirao na Kolumbija univerzitetu (SAD) proučavajući jugoslovenski model upravljanja.
5. Dobio je 21 počasni doktorat uglednih svetskih univerziteta. U martu 2019. u Rektoratu
Beogradskog univerziteta uručen mu je počasni doktorat za koji Adižes kaže da mu je jedan od najdražih.
6. Držao je predavanja u 52 zemlje sveta od Grenlanda do Južnoafričke Republike, pred više od 100.000 rukovodilaca.
7. Holmes Report ga je uvrstio među stotinu najuticajnijih rukovodilaca za odnose sa javnošću i komunikaciju u svetu, koji se danas smatraju najboljim govornicima među svetskim liderima. Njegovo ime pojavilo se među prvih deset na listi, zajedno sa imenima Dalaj Lame, pape Franje, premijera Kanade i predsednika Francuske, Nemačke i Indije.
8. Na listi Leadreship Exellence Journal je svrstan među „Trideset najboljih lidera mislilaca
Amerike”.
9. Ostaje trajno vezan za podneblje Balkana, Srbije i Makedonije. Odnos prema srpskom jeziku, srpskoj kulturi i muzici nasledio je od majke i prenosio drugim kulturama.
10. Govori engleski, španski, ladino i srpski jezik.

Rekli su o Adižesu
“Metodologija Adižes instututa je poboljšala unutrašnju komunikaciju podstičući navike
zajedničkog upravljanja i pomogavši nam da prihvatimo promenu kao normalnu pojavu i kao kontinuiranu priliku za banku” – Semjuel H. Armakost, bivši CEO Američke banke.

“Adižes metodologija za upravljane održivim, ubrzanim rastom bila je glavni doprinos našem uspehu. U periodu od deset godina u kojem smo radili sa i držali se usluga Adižes LLC, uvećali smo profit od dve stotine i šezdeset i jedan milion dolara u 1992. na tri i po biliona dolara u 2002, što nas je učinilo jednom od najvećih korporacija na kontinentu! –
Rikardo B. Salinas, CEO Grupo Salinas, Meksiko.

“Pročitao sam mnogo knjiga dr Adižesa i u svakoj od njih on piše na strukturalan i kristalno
jasan način o teškim situacijama sa kojima se svaki menadžer bavi pre ili kasnije. Pored toga, Adižesova metodologija menadžmenta može da se primeni i mimo okvira biznisa. To je jedinstvena teorija koja pokriva sve što je u vezi sa životom i bitna je za svako živo biće” – Herman Gref, CEO i direktor Sberbanke, Rusija.

“Adižes je Darvin korporativne evolucije” –  Monro E. Prajs, bivši dekan Škole prava Bendžamin N. Kardozo, Univerzitet Ješiva, Njujork.

“Primenjivao sam Adižes metodologiju preko četrdeset godina. Pomogla nam da razvijemo
naše poslovanje tokom tog vremena sa pedeset miliona dolara godišnje na preko četiri milijarde dolara. Lekcije uravnoteženog menadžmenta potvrdile su se kao tačne u svim disciplinama koje su potrebne svakoj organizaciji bez obzira na veličinu i bile su pokretčka snaga našeg uspeha” – Stjuart Resnik, predsednik i CEO The Wonderful Company.

“Svet spoljne politike SAD – kao i cela međunarodna zajednica – imala bi veliku korist od
dubljeg poznavanja teorije Isaka Adižesa” – Ambasador Kenet L. Adelman, bivši direktor Američke agencije za kontrolu oružja i razoružanje i bivši predstavnik SAD u Ujedinjenim nacijama.

“Adižes je jedan od pravih velikih inovatora našeg vremena. On se probija kroz pretenciozne principe menadžmenta da bi došao do srži onoga što je potrebno da bi se omogućile efektivne promene u organizacijama” – Kirbi Voren, dekan Škole biznisa, Kolumbija univerzitet, Njujork.

“Teorija menadžmenta dr Adižesa može da se primeni i izvan poslovne upotrebe; kao politički menadžer, našao sam da je posebno korisna u mom svakodnevnom radu. Kazahstan je tesno sarađivao sa Adižes institutom u dugom nizu godina i metodologija se pokazala kao veoma korisna u našem procesu donošenja osluka” – Karim Masimov, bivši premijer Republike Kazahstan.

“Ponekad su preporuke dr Adižesa … neke od najcitiranijih u poslovnom svetu” – Dmitrij Medvedev, premijer Rusije.

Biografija Isaka Kalderona Adižesa

Dr Isak Kalderon Adižes je osnivač i CEO Adižes Instituta, u Santa Barbari, s velikim
međunarodnim ugledom zahvaljujući primeni metodologije s njegovim imenom u oblasti
obrazovanja i konsaltinga. Takođe je dekan škole Adizes Graduate School for the Study of
Leadership and Change, koja obučava konsultante i dodeljuje im sertifikat Adizes
Symbergetic™ Consultants.

Dr Adižes je bio uspešan konsultant premijerima i članovima vladinih kabineta, kao i brojnim kompanijama u svetu – od start-up kompanija do onih koje su na Fortune One Hundred listi. Imao je predavanja u 52 zemlje, pred više od 100.000 rukovodilaca. Predavao je na univerzitetima Stanford i Columbia, a radio je i kao redovni predavač na UCLA. Dobio je 21 počasni doktorat uglednih svetskih univerziteta i objavio je 26 knjiga koje su prevedene na 33 jezika.

Rođen je u Skoplju. Osnovnu školu pohađao u Beogradu. Diplomirao je na Hebrejskom
univerzitetu u Jerusalimu, a magistarske i doktorske studije završio na Kolumbija univerzitetu u Njujorku. Sa porodicom živi u Santa Barbari.

1 COMMENT

  1. Ovaj čovjek zaslužuje zbilja veliki respekt.
    Upravo sam odgledao njegov divan film
    *I want to remember he tray to forgot* i preporučujem za nauk o životu ,sudbini i ljudskosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here