Instagram
Sajsi MC

Reperka Sajsi MC, bila je nova gošća emisije “Luna Park” autorke Lune Lu, a između razgovora o Beogradu, spomeniku Stefanu Nemanji i odlaska u Sajsin studio, devojke su se dotakle i sve glasnije teme u srpskoj javnosti – čina seksualnog nasilja koje je osvetljeno najnovijim slučajem Danijele Štajnfeld, koja je za silovanje optužila svog kolegu glumca Branislava Lečića.

– Definitivno da seksualnog nasilja ima i na muzičkoj sceni. Počelo je igrom slučaja sa filmskom industrijom, a muzička scena se ne razlikuje. Nisam imala traumatična iskustva, ali sam bila svedok i osetila sam na svojoj koži određenu dozu malo ekstremnijeg šovinizma koji sam doživela kao nešto na šta se vremenom navikneš. Moja pozicija je uvek bila nezavisna, pa nisam toliko dolazila u dodir sa drugim ljudima i nije bilo preterano velike šanse da mi se seksualno nasilje dogodi. Da je bilo drugačije, dogodilo bi se sigurno – rekla je Sajsi i dodala:

– Seksualno nasilje nije samo silovanje, nego je to jedan dijapazon stvari. To mogu biti i pogledi i pokreti i poruke i simulacije. Mislim da je moja generacija prihvatila taj način ponašanja kao normalan. Niko mi nije rekao da to nije normalno. Kada odrastaš prihvatiš to tako, znaš da to nije okej, ali ne znaš šta tačno, niko ti nije pomogao da to shvatiš. Mlađe generacije su to osvestile i to je velika revolucija i jako je važno. Mislim da će se stvari menjati, a nisam bila optimistična po tom pitanju, nisam verovala da to može da se desi.

– Veoma je bitno edukovati muškarce i devojčice. Zašto prvo muškarce? Jer to kreće od njih. Oni smatraju da na nešto imaju pravo samo zato što su muškarci. Devojčice treba posebno edukovati da se tačno zna šta je šta. One to osećaju, one to znaju, samo im treba ohrabrenje – zaključila je reperka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here