Novi trener o planovima za ovu sezonu.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da se Dragan Šakota vratio u Crvenu zvezdu. Iskusni stručnjak će pokušati da popravi stanje u timu i uradi ono u čemu nisu uspeli ni Milan Tomić ni Andrija Gavrilović. Šakota je rekao da je svetsan šta ga čeka u klubu.

-Kad dobije ponudu trener razmišlja o ekipi i takmičenju. U ovom poslu sam bio na raznim zadacima i smatram da sam bio uspešan. Ovakav izazov sam možda i priželjkivao. Oni koji su me pratili u AEK znaju da sam, ja sam želeo ovakvu situaciju da mi istekne ugovor i da čekam jednu priliku kao što je Evorliga. Sastav je dobar, ne mogu da kažem da vidim sve probleme jer to trener vidi samo na treningu. Gledajući utakmice video sam neke stvari, ali to je sve samo na televiziji. Na televiziji i u stvarnosti sve je mnogo drugačije. Svaki put kad kupujemo igrače mi to radimo na osnovu onoga što vidimo ili iz razgovora sa ljudima. Kada igrač dođe, to je nešto potpuno drugo. U ovom trenutku, mislim da je tim sasvim dobro selektiran. Jedino možemo da pričamo o tome da li je broj igrača dovoljan da može izdrži 70 i više utakmica u sezoni – rekao je Šakota.

Zvezda trenutno drži 15. mesto u Evroligi sa tri pobede i sedam poraza, dok je u regionalnom takmičenju šesti sa skorom 4-3.

Ako uđete u tematiku videćete da se utakmice igraju u nekom ritmu koji nikad nije bio takav. Sedam duplih nedelja, jedino u NBA ima toga. Ne vidim razlog da se bilo ko menja sada, ja se pridružujem stručnom štabu i očekujem od njih pomoć u trenutku kada utakmice treba pripremati za jedan dan. Činjenica je da oni bolje poznaju ekipu od mene, očekujem od njih pomoć da bih ja mogao njima da pomognem. Imali smo sastanak, svi u stručnom štabu su dovoljno obučeni da budu u Zvezdi, ako se neko bude pridružio to će biti samo zbog toga što je obim posla toliki da će nam trebati pomoć – zaključio je Šakota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here