EPA/Daniele Mascolo
Samjuel Eto

Kada su stvari izgledale mirnije, Erika do Rosario Nieves, jedna od kćeri Samjuela Etoa (42), započela je novu pravnu bitku protiv svog oca.

Prema pisanju “Mundo Deportiva”, 23-godišnjakinja, pravno priznata u februaru 2022. kao ćerka bivšeg fudbalera Barselone – sada traži značajniju odštetu i godinu dana zatvora za svog oca.

U trenutku pravnog priznanja, sudija je utvrdio da je bivši fudbalski as trebalo da joj isplaćuje sumu od 1.400 evra mesečno za izdržavanje, ali Eto nije ispoštovao dogovor i devojka sada traži kaznu za bivšeg kamerunskog reprezentativca s obzirom na neplaćanje alimentacije za sve ovo vreme.

– Svojoj ćerki duguje više od pet godina izdržavanja i oko 90.000 evra. Erikina materijalna situacija je veoma slaba dok Eto živi u luksuzu – poručio je advokat Kamerunčeve kćerke.

Osim toga, advokat je prokomentarisao da je činjenica da je bivši fudbaler i dalje predsednik Kamerunskog fudbalskog saveza “nenormalna”, s obzirom na sav njegov krivični dosije. Eto je osuđen za poresku prevaru u Španiji i finansijsku kaznu jer nije isplatio izdržavanje jednoj od svojih drugih ćerki.

Advokat Fernando Osuna je dodao da Eto “može biti osuđen za otežavajuću okolnost zloupotrebe ovlašćenja, s obzirom na superiornost koju pokazuje nad Erikom”, pa je uveren da će se suđenje protiv njega održati u Madridu.

Erika Do Rosario Nieves rođena je kao rezultat veze Etoa sa njenom majkom pre 23 godine.

Majka mlade žene, tamnoputa devojka po imenu Adileusa i Eto upoznali su se u jednom madridskom noćnom klubu 1997. godine, kada je Kamerunac bio član Leganesa.

Kao rezultat veze, žena je u februaru 1998. godine otkrila da je trudna, što je rekla Etou, a on se obavezao da će se odgovorno ponašati prema detetu, iako joj je poručio da bi mu bilo draže da nemaju dete.

Dodala je i da je u trudnoći pokušavala da komunicira sa budućim ocem, ali on joj nije odgovarao ni na telefonske pozive ni na mejlove. Devojčica je rođena 1999. godine u bolnici u Madridu, kada je fudbaler bio član Espanjola, a Eto je ni u jednom trenutku nije priznao i ne želi da je finansijski izdržava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here