Rafovi s odećom, na ofingerima bunde, a police prepune cipela.

Ovako većina žena opisuje svoj orman iz snova! Dame koje teraju modu uvek imaju problem s manjkom prostora za odlaganje. Garderobu menjaju i dopunjuju svakog proleća i jeseni kada dizajneri promovišu nove kolekcije.

Tu muku nema Tereza Romer iz Teksasa u Americi. Ona je u svojoj velelepnoj vili sagradila modno carstvo. Njen garderober s razlogom nosi titulu najvećeg na svetu. Prostire se na 278 metara kvadratnih raspoređenih na tri nivoa. U garderoberu koji izgleda prostranije od većine domova spratovi su povezani kružnim stepeništem. Preovlađuje bela boja od čupavih tepiha, preko belih polica s osvetljenjem, dekoracije… Tereza je potrošila vrtoglavih milion dolara samo za njegovu izgradnju, a ono što se krije unutra vredi više od toga.

Na prvom spratu ova Amerikanka skladišti tašne i nakit. Veliki je ljubitelj brenda Hermes, pa na policama drema više od 50 torbi čuvene marke. Najponosnija je na one modele predviđene za putovanje koji vrede 60.000 dolara. Na policama koje su do plafona “svetlucaju” i torbe Luja Vitona, Gučija, brenda Dolče Gabana… One na najvišim rafovima može da dohvati specijalnom kukom koja može da se vidi u buticima širom planete.

Na drugom spratu centar krasi kristalni bar gde ekscentrična plavuša ispija šampanjac dok se sređuje. Unaokolo, gde pogled seže, stoje cipele i to više od 560 potpetica. Poslednji nivo je rezervisan za odlaganje bundi i šešira. Iako je bilo priče da će Tereza prodati svoje carstvo na aukciji, izgleda da je od toga odustala i još uživa da “šopinguje” u robnoj kući u svoja četiri zida.

Dobrotvorne zabave

Tereza je obelodanila i zbog čega je sagradila džinovski plakar. Većina bi pomislila da želi da se hvali, ali ona otkriva da je reč o investiciji koja joj se stalno vraća.

– Nebrojano puta u ovom ormanu organizujem dobrotvorne zabave. Sakupim novac i dam ga onima kojima je potreban. Žene žele da prisustvuju tim manifestacijama jer koja ne bi volela da bude u najvećem garderobu na planeti.

Čokoladni tartufi

Tereza je preduzetnica. Napisala je tri knjige i ima sopstvenu liniju odeće, sveća i bombonjera sa čokoladnim tartufima. Navodi da je oduvek bila zaljubljena u modu i da je inspiraciju za kreiranje svog “diva” ukrala iz robne kuće.

– Želela sam da stvorim garderober koji će podsećati na moju omiljenu oazu za kupovinu – luksuznu robnu kuću Neiman Markus. Zato je i ulaz napravljen od staklenih vrata.