Sanjarenje me uvek inspiriše

0

Srećna: Lena Kovačević

– Iskreno, lep je osećaj kada nešto što radite, a posebno kada se bavite žanrom muzike kojim se ja bavim, bude primećeno i nagrađeno. Sve su to neki dragi i lepi koraci ka budućim projektima – kaže Lena Kovačević.

Nagradu Zlatna značka je podržala i Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova. S obzirom na to da ste studirali u Amsterdamu da li imate kontakte u dijaspori?
– U kontaktu sam sa pojedinim ljudima iz Holandije, volela bih da se družimo više i muzički, upravo projekat na kome trenutno radim je namenjen tome. Konstantno planiram nešto, nikad ne mirujem i to je, bar meni, zabavni i divni deo ovog našeg posla i pruža puno mogućnosti. Realizacija je, naravno, druga priča, ali sanjarenje me uvek inspiriše. U planu je jedan divan projekat u inostranstvu, sad sam se na neki način pomalo fokusirala na to, mada imam i neke ideje za jedan lep projekat za domaću publiku.

 

Da li ste očekivali ovakav uspeh albuma "San"?
– Najveća nagrada za trud i ljubav koji je uložen u album je nagrada publike. Moja publika je odabrana, i vremenom mi smo se prepoznali. To što je moj album bio najprodavaniji album autora celog regiona, je stvarno lep podatak.

 

Zlatna značka

Osim Lene u Narodnom pozorištu uručeno je 53. priznanje Zlatna značka, a ovogodišnji dobitnici su, između ostalih, i glumci Miloš Biković, Nela Mihailović, Milena Vasić, Miša Aleksić, Nebojša Kundačina, Aleksandar Srećković Kubura, muzičari Jovan Maljoković, Nikola Čuturilo i drugi.

Gde ćete održati koncerte do kraja godine?
– U planu su koncerti u regionu uglavnom, Slovenija i Hrvatska, ali volela bih da organizujemo i jedno lepo druženje sa beogradskom publikom.

Izuzetno ste obrazovan muzičar. Koliko to pomaže, a koliko odmaže?
– Pomaže u svakom slučaju, biti muzički pismen, "negovati" to muzičko biće od najranijeg detinjstva ne samo što je divno i važno zbog profesije, već i samog duha. Muzika je inspirativna, uzdiže čoveka i svet čini lepšim mestom, muzika je strast.

 

Kako vidite današnju muzičku scenu u Srbiji i u regionu?
– Smatram da je dobro što postoji "sve". Bilo bi divno da je sve i podjednako medijski zastupljeno kako bi se publika sa svim žanrovima muzike dovoljno upoznala. Premalo je klasične, duhovne, ili džez muzike na TV kanalima i na radiju.

Da li publika u Srbiji ima sluha za džez?
– Ne bavim se tradicionalnom džez muzikom, ima tu dosta popa i nekih drugih stilova, ali bez obzira, imali smo divan koncert u punoj sali Doma sindikata. Dakle postoji interesovanje, a i džez festivali su izuzetno posećeni što je sjajno.
 

Dobra organizacija

Da li je teško uskladiti privatni život i poslovne obaveze?
– To su dva sveta koji u mom slučaju žive svaki svoj život. Znam koji deo dana je posvećen poslu a koji porodici, dobra organizacija je jedina opcija. Imam sina i biti majka je najlepša uloga, nešto što se ne može razumeti baš sasvim dok se ne postane roditelj. I to sam slušala, ali nisam verovala dok i sama nisam postala mama – kaže Lena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here