Tanjug/AP
Peter Altmajer

Ministar ekonomije Nemačke Peter Altmajer izjavio je da ne zna nijedan slučaj kada je zemlja kao što je Rusija promenila svoj stav zbog sankcija koje su uvedene protiv nje.

– U parlamentu sam već 26 godina. Ne znam ni za jedan slučaj kada su sankcije primorale zemlju, kao što je Rusija, da promeni svoje ponašanje – rekao je Altmajer za nemačku televiziju ARD.

Prema rečima ministra, uvođenje ograničenja pre će dovesti do „zaoštravanja politike“.

Istovremeno, govoreći o situaciji sa ruskim blogerom Aleksejom Navaljnim, Altmajer nije isključio mogućnost uvođenja sankcija Rusiji zbog tog slučaja.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas ranije je izjavio da očekuje akcije od Rusije u narednim danima u vezi sa incidentom sa Aleksejem Navaljnim, inače će Berlin sa partnerima razgovarati o kontramerama.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

1 COMMENT

  1. 1. Немачка је под америчким патронатом.
    2. Изговор за тровање Неваљанија је чиста глупост. Тај преварант и лопов је више пута кривично осуђиван и хапшен због превара и проневере од 500000 долара у трговини са дрвеном грађом док је радио као саветник Никите Белиха, гувернера Кировске области, у државној компанији “Кировлес” . У децембру 2014. осуђен је на казну затвора од 5 година.
    Такође на основу тужбе Француске козметичке компаније “Ив Роше” да је исту одштетио он и брат Олег за више од пола милиона долара. У истом поступку Неваљани је осуђен условно, а брат Олег на 3 године робије. То је лик тројанског коња кога је запад нашао да предводи “поштене” опозиционаре. Сасвим погрешан коњ за озбиљне трке.
    Иначе прегледао сам снимак са аеродрома више пута. На аеродрому Неваљани нема никакве чаше у рукама. Његов помоћник доноси чашу “чаја” свом шефу. Питање гласи: Ко је успут могао заменити кесице чаја или ставити било шта осим помоћник који је и једини знао коме се носи чај ?
    3. Бојни отровVX , у коју спада”новичок” је нервно паралишући отров, од кога се не преживљава. Смртна доза ја 0,0001грам. Тај отров се тешко уклања са предмета дуго времена. Отрови класеVX су по физичком изгледу слични мотрном уљу. Измисло га је Енглез др. Ранајит Гносх 1961. И то су продали Америци који 1965. користе поред БОт , БЗ , исте године трују 146000 Вијетнамаца….То ти је у реду ?
    Да се вратимо на тему. Да ли бих неко смео да се игра са овим БОт отровом највећим до сада , осим ОС уранијумом. ? Тешко би се нашао неко ко тако малу смртоносну количину може одмерити а да отровани не умре.
    4. Ко има користи од овог”случаја” . То је очигледно.
    Жао ми је човека па макар он био преварант лопов, и робијаш,али то иде уз његов карактер.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here