Sankcije Rusiji, pa nastavak puta ka EU

0

Vlada se nada da nas EU neće stopirati zbog Rusije
 

Pozivajući se na diplomatske izvore, list navodi da bi to bi mogao da bude odgovor EU na odbijanje Srbije da uskladi spoljnu politiku sa evropskom i njeno protivljenje da se pridruži sankcijama Rusiji.

 

Danasu je u Vladi Srbije rečeno da je državni vrh svestan da bi to mogao da bude mehanizam EU da "pritisne" Srbiju da uvede sankcije Rusiji, ali ne veruju da će Brisel to i uraditi.

 

"EU to sigurno neće uraditi, neće odložiti otvaranje poglavlja uvođenjem sankcija Rusiji, jer svi u EU to razumeju i prećutno nas ne diraju, jer su svesni da je Srbiji to baš teško pitanje", rekli su za "Danas" izvori bliski Vladi Srbije.

 

Ministar bez portfelja za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je za "Danas" da usklađivanje sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU u potpunosti treba da se primeni tek posle sticanja punopravnog članstva u EU.

 

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje EU Johanes Han apelovao je na Srbiju, uoči dolaska u prvu posetu, planiranu za 20. novembar, da podrži sankcije Unije prema Rusiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here