Al Kaida objavila snimak otetog Serža Lazarevića

0

Serž Lazarević već tri godine u rukama terorista
 

Snimak je postavljen na jednom džihadističkom forumu, koji vodi severnoafrički ogranak terorističke mreže Al Kaida, i podeljen je na dva dela u kojima je svaki od talaca prikazan na različitim lokacijama.

 

Na prvom videu prikazan je Lazarević, koji je otet u Maliju i u zarobljeništvu u Sahari je skoro tri godine. On je snimljen sa crnim turbanom na glavi dok sedi u terenskom vozilu.

 

"Veoma sam bolestan, imam loše bubrege i visok krvni pritisak. Život mi je u opasnosti od francuske intervencije u Maliju. Tražim od predsednika Fransoa Olanda da učini sve što može da me oslobodi, jer on je odgovoran za sve što će mi se desiti", navodi Lazarević.

 

 

Iz kancelarije francuskog predsednika saopšteno je da su obaveštajne službe potvrdile autentičnost snimka.

 

Lazarevićevo poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je u junu. Drugog Francuza Filipa Verdona, koji je otet sa Lazarevićem, ubili su otmičari na severu Malija.

U drugom delu snimka prikazan je Holanđanin Rijke, koji je na silu odveden iz restorana u Timbuktuu u novembru 2011. godine tokom putovanja kroz Saharu.

 

"Današnji datum je 26. septembar 2014. godine i sada je prošlo više od 1.000 dana mog zarobljeništva u Sahari. Imam ozbiljnih problema sa kičmnom i ne osećam se dobro. Smatram da je moja Vlada odgovorna za sve što mi se desi. Molim vas pomozite mi", rekao je Rijke.

 

Nijedan od talaca nije izneo posebne zahteve AKIM-a, ali su obojica pomenuli oslobođenje američkog vojnika u maju kada je zauzvrat iz Gvantanama pušteno pet avganistanskih zarobljenika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here