“Saradnja sa Crnom Gorom ugrožena njenim prozapadnim kursom”

Vestionline, Tanjug
1
pixabay.com

“Crna Gora i Rusija imaju značajan potencijal za interakciju, ali se te mogućnosti ne koriste, jer je Podgorica izabrala bezalternativni prozapadni kurs razvoja”, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

“Praksa pokazuje da pokušaji formiranja sopstvenog nacionalnog identiteta isključivo na osnovu poricanja istorijskog iskustva i prekida veza sa susedima, a s nadom u svetlu evroatlantsku budućnost, vode samo do povećanja konfrontacije u regionu, koji je, i bez toga, opterećen brojnim izazovima”, navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom podgoričkim “Vijestima”.

Rusko Ministarstvo je u odgovoru “Vijestima”, na pitanje tog lista kakvi su trenutni odnosi dve zemlje, izrazilo nadu da će se stvoriti uslovi za povratak razvoja rusko-crnogorskih odnosa na uzajamno korisnim osnovama.

Dobri odnosi Crne Gore i Rusije narušeni su posle zaokreta crnogorskih vlasti ka Zapadu i odluke da državu vode ka članstvu u NATO-u, kao i odluke da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, podsećaju “Vijesti”.

1 COMMENT

  1. Zamisli, a zaboravlja se prijethodno učešće Rusije u pokušaju nasilne promjene vlasti pred izbore i nastavljenom podrškom najrigidnijim političkim partijama? Od 1916. je primjetan stalni trend izdaje Crne Gore od Rusije i pored prijethodne vjekovne saradnje i savezništva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here