Marija Šarapova je odlučila da se počasti nekretninom i to daleko od rodne Rusije.

Teniska lepotica je kupila ranč u Santa Barbari u Kaliforniji na kojoj se nalazi kuća koja je bila na naslovnoj strani vodećeg časopisa sa arhitekturu na svetu.

Kako javlja “Varajati” Šarapova je platila ovaj luksuz 8,6 miliona dolara, a na ranču postoje tri zgrade za stanovanje pet ara površine i studio.

Glavna kuća je skrivena iza prepoznatljive crvene kapije na kraju dugog prilaza. Plafon je od drveta, staklena vrata idu od tavanice do poda, a sva rasveta je od takozvanog prirodnog svetla. Izrezbareno drvo je savršena za prikazivanje fotografija, knjiga, ali i trofeja.

Podsetimo, ona već ima jedan dom u Los Anđelesu i taj dom je bio njen privatni projekat.

Prilikom uređivanja kuće se u svakom trenutku znalo da je Ruskinja glavna i to nikada nije moglo da dođe u pitanje:

– Bila sam opsednuta čitavim procesom izgradnje ove kuće. Uskočila bih na avion sa turnira i odmah otišla na gradilište ili to kancelarije arhitekte ili do firme koja je postavljala i pravila kuhinju. Ovo je bio moj projekat i nisam htela da dozvolim nikom drugom nije delić toga – rekla je Šarapova kada je čuveni “architecturaldigest.com” posetio juna prošle godine.

 

Jedna od samo deset teniserski koja je osvojila sva četiri grend slem turnira je uradila sve da joj kuća savršeno odgovara.

– Marijina radna etika je neverovatna. Ona obožava da se takmiči, na najbolji mogući način i ona je bila uključena u radu na svakom deliću kuće, do najmanjih detalja i izbora materijala. Reći da je prosto sarađivala sa nama nije adekvatan opis na njenoj snazi i uticaju na dizajn – rekao je arhitekta Grent Kirkpatrik.

Ipak, novo imanje će joj dati dodatnu slobodu.

Terasa je od kamena, a sakrivena je palmama iza kojih se nalazi pogled na okean, a studio je idealan za kancelariju.

Kuća za goste je malo rustičnija, a zidovi su u boji lososa, drveni plafoni i ulazna vrata su pravljena u holandskom stilu iz dva dela.

Poslednja struktura na ovom imanju je koliba za onog ko upravlja imanjem, a umirujuće je šumsko zelen boje. Postoji kamin, zidovi neutralne boje, a kuhinja je nedavno potpuno renovirana sa unikatnom zelenom bojom koja “širi” prostor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here