Šarganskom osmicom prošlo 67.000 turista

0

"Ćira" je i dalje u stanju da se izbori sa Šarganskom osmicom

U letnjoj sezoni, koja je trajala od 11. aprila do početka novembra, prevezeno je oko 8.000 putnika manje u odnosu na isti period prošle godine, što Karaičić objašnjava uticajem ekonomske krize, epidemijom gripa, smanjenim brojem školskih ekskurzija i prestankom rada škola u prirodi na Tari i Zlatiboru.

 

Zimska sezona na Šarganskoj osmici počinje 26. decembra i trajaće do 24. januara, kada će u čarima Mokre Gore uživati mnogoborojni turisti koji planiraju da u ovom turističkom mestu, ali i na Zlatiboru i Tarti, dočekuju novogodišnje praznike ili provedu zimski školski raspust.

 

Po zimskom redu vožnje, prema rečima Karaičića, "Ćira" će saobraćati jedanput dnevno, od Mokre Gore do stanice Jatare, sa polaskom u 11 časova i 40 minuta, uz promotivnu cenu karte od 250 dinara, a zavisno od potrebe moguće su i vanredne vožnje.

 

"Ćira će i tokom sledeće godine imati povremene vožnje i do stanice Dobrun (Republika Srpska), a kada će konačno biti uspostavljen redovan saobraćaj do Višegrada zavisi od Železnica Republike Srpske, koje imaju problem da obnove još oko 1,7 kilometara pruge na samom ulazu u Višegrad“, rekao je Karačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here