ATA IMAGES
Saša Popović

Poznato je da javne ličnosti spadaju u one koji žive najlagodnije zahvaljujući dobroj zaradi, zbog čega su često na meti lopova i kriminalaca. Veliki broj naših estradnjaka doživeo je neprijatnost kada su im kriminalci krali vredne stvari, automobile, nakit i ostale dragocenosti koje drže u svojim domovima.

Jedna od najvećih pljački dogodila se Saši Popoviću pre tri godine kada su iz njegove vile na Bežanijskoj kosi ukrali satove u vrednosti od sto hiljada evra i pištolj.

Provalu je primetila Sašina supruga Suzana Jovanović kada je videla da su ulazna vrata otvorena. Ušla je u kuću, ali u prizemlju nije uočila ispremeštane i pobacane stvari, pa se popela do spavaće sobe, gde im je kućni sef u kome su držali burme, nakit i skupocene satove. Deo gde se nalazio sef bio je prazan, pa je Suzana pozvala policiju. Jovanovićeva je rekla da je u sefu bilo pet lančića od belog i žutog zlata, osam ili devet dukata takođe od belog i žutog zlata, brilijanti, privesci, osam “roleksa”. Takođe je nestao i Sašin pištolj, za koji je imao urednu dozvolu, i kutije metaka. Vrednost svega je oko sto hiljada evra.

Folk pevač Radiša Trajković Đani krvnički je pretučen 2016. ispred svoje kuće u Mirijevu. On je izlazio iz dvorišta da preparkira automobil kad su ga iza kapije sačekala dva nepoznata čoveka i napala ga s leđa u nameri da ga opljačkaju. Prvo su mu zavrnuli ruku i oborili ga na zemlju, a onda su ga šutirali u stomak i udarali pesnicama u glavu. Đani nije imao priliku da se brani, a lopovi su pobegli s njegovim satom vrednim oko 2.000 evra. Pevač se tada oglasio i rekao da su ga napadači prebili kao vola.

Viki Miljković Opljačkana ispred kuće

Pevačici je krajem 2016. godine ukraden skupoceni automobil vredan nekoliko desetina hiljada evra. Krađa se dogodila ispred njene kuće na Bežanijskoj kosi.

– U šoku sam zbog svega ovoga. Ne želim mnogo da komentarišem, jer policija radi na slučaju. Kada sam taj dan ustala, ispred kuće mi nije bilo automobila. Nisam verovala kada sam videla, ali sam ubrzo morala da poverujem. Sve sam prijavila policiji – rekla je tada Viki.

Dragica Radosavljević Cakana Lopovi joj oteli 20.000 e

Pevačica je više puta bila na meti lopova, pa je pored pljačke kuće, neprijatnost doživela i u banci.

– Verovali ili ne, čovek je sačekao da ostavim stvari, pa ih je uzeo. Uhvaćen je na kameri. Ostala sam bez veće količine novca, 850 evra i 60.000 dinara. Ja sam uzela deo novca, nije mi bio u fokusu neseser sa parama, na snimku ima sve. Gledao je i čekao da izađem, pa je nestao. Ne mogu da verujem da takvi šetaju ulicom – rekla je tada Cakana, a šest godina pre toga dogodila joj pljačka doma u Sremčici. – Odneli su skoro sve – nakit, novac, satove, oružje, garderobu, razne suvenire i nama neke drage i bitne stvari, koje smo godinama skupljali. Samo vrednost nakita i satova iznosi više od 20.000 evra. Ma, upropastili su mi život – rekla je tada pevačica i dodala da su lopovi ušli u kuću sa zadnje strane dvorišta kroz mali prozor, koji su razvalili. Taj deo doma nisu dovoljno pokrili kamerama.

Aco Pejović Pokreden dok je jeo ćevape

Pevača su opljačkali 2014. godine u Sarajevu dok je jeo ćevape. Pejović se sa kolegama vraćao sa nastupa u Bosni, kada su svratili u jedan restoran na Baš čaršiji da se odmore, a kombi su parkirali nedaleko odatle. Za to vreme lopovi su ga obili i uzeli dragocenosti, kako Acine, tako i od njegovih muzičara. Šteta se procenjuje na oko pet hiljada evra.

– Tačno je, ali ne bih tome pridavao neki veliki značaj – rekao je Pejović tada.

Vesna Zmijanac Opelješili je radnici

Vesna je takođe bila žrtva krađe, kada su njen dom na Bukulji opljačkali radnici, koji su odneli stvari u vrednosti od deset hiljada evra. Nju su postepeno potkradali tadašnji zaposleni, koji su iznosili stvar po stvar, da ona ne primeti. Kada je ugradila kamere, videla je o čemu se radi.

– Moja kuća na Bukulji je obezbeđena kamerama i alarmima i nikad nisam imala problem sa lopovima. Veću frku sam imala s radnicima koji su mi održavali dvorište. Neke stvari potražim tek posle tri meseca i tada vidim da nedostaju. Onda mi treba malo vremena da povežem ko je tad radio. Ne mogu odmah da vidim koja mi haljina fali ili bilo šta drugo, ali kad-tad sve otkrijem – rekla je Vesna tada.

Lea Kiš Ukrali joj zlato, pa odmah uhapšeni

Voditeljka se na meti provalnika našla 2016. godine, kada je bila sa porodicom na letovanju. Dvojica razbojnika su tada, dva sata nakon ponoći, upala u kuću na Voždovcu i odnela veću količinu zlatnog nakita, narukvica, ogrlica, prstenja. Svega nekoliko sati nakon krađe, policija je uhapsila provalnike.

– Istraga se još vodi i ne bih želela da je ometam. U kući su trenutno majstori, koji sve popravljaju. Policija mi je vratila ono što je izneto – kazala je tada Lea.

 

 

1 COMMENT

  1. Народ им дао па им конфисковао. Ко им крив кад поново шире Титово братство – јединство. Треба их ојадити до доњег веша.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here