Printscreen
Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić

U Briselu je za sutra zakazan novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a delegacije će predvoditi srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Kako je naveo portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, sutra će na sastanku u Briselu glavna tema biti pitanje nestalih. On je istakao da će se pored pitanja nestalih “razgovarati i o četiri predloga premijera Kurtija sa prethodnog sastanka, za koja srpska strana još nije dala odgovor”.

S druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji će u ponedeljak biti u Briselu kao član delegacije Beograda, izjavio je da će srpski predsednik Vučić pre svega insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština zato što je to “duša” Briselskog sporazuma i temelj oko kojeg je razvijen dijalog i ostali potpisani sporazumi.

– Bez formiranja ZSO, bez kolektivnih prava koje treba da dobiju Srbi na KiM ne možemo da govorimo o bilo kakvoj normalizaciji odnosa – rekao je Petković.

On je naveo da će delegacija Beograda u Briselu insistirati i na drugim važnim pitanjima, uključujući i pitanje nestalih, ističući da je važno da to pitanje konačno bude rešeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here