1 : 3
LUKSEMBURG - SRBIJA

Strelci: Turpel u 66. – Mitrović u 36. i 78., Radonjić u 54.

Fudbaleri Srbije su sa 3:1 (1:0) prošli trijumfalno u Luksembrgu, na utakmici kvalifikacija za EURO 2020.

Luksemburg: Moris – Gerson, Šano, Karlson – Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans – V. Til (Žoakim od 85.), Devil (Turpel od 61.), Sinani (Da Mota od 62.)

Srbija: Dmitrović – Rukavina, Maksimović, Spajić, Kolarov – Milivojević, Lukić (Gaćinović od 61.) – Milinković-Savić (Matić od 80.), Ljajić, Katai (Radonjić od 46.) – Mitrović.

Dva gola Aleksandra Mitrovića (36. i 78.), jedan Nemanje Radonjića (54.), dve izuzetne reakcije golmana Marka Dmitrovića za drugu pobedu Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tri boda protiv Luksemburga ne mogu nadomestiti poraz protiv Portugala tri dana ranije, ali su bar neka nova imena sa manjom minutažom osetila čar trijumfa.

Luksemburžani su vrlo opasni. Prva šansa je bila za vođstvo u 27. minutu kada je Rodrigez jako i precizno šutirao glavom pod prečku, Marko Dmitrović se izvio poput mačke. Zatim stativa nezgodnog Tila u 44. minutu za eventualnih 1:1 i šut nečuvanog Da Mote u prazan gol u 71. minutu za potencijalnih 2:2. Dmitrović je proklizavanjem bukvalno skinuo loptu sa gol linije, već viđenu u mreži. Njegove odbrane su bile vredne koliko i golovi na drugoj strani.

Ljubiša Tumbakoviće je “probio led”, došao do prva tri boda na klupi Srbije, narednu šansu za nova tri će imati 14. oktobra na gostovanju Litvaniji 14. oktobra, koju smo prethodno savladali 4:1 u Beogradu, i dočeku večerašnjeg rivala 14. novembra.

Da podesetimo, sem dva pozitivna ishoda imamo i dva negativna i jedan remi.

Treba i zahvaliti srpskoj dijasopri koja se skupila sa svih strana da isprati “orlova”,a na tribinama je srpske fudbalere gledao poseban gost.

Kraj meča!

– 82. minut – Til je sjajno promešao protivnički odbranu, ali je finalni udarac sa desetak metara loše izveden, lopta leti daleko u tribine.

– 78. minut – GOL! 1:3! Mitrović drugi put! Vrlo lepa asistencija Sergeja Milinković-Savića ostavila je napadača Fulama samog pred golom Luksemburga, što je bio pravi zicer. SMS izlazi, Nemanja Matić ulazi.

– 71. minut – OZBILJNA ŠANSA ZA LUKSEMBURG! Dmitrović opet spasava gol! Desetka Srbije Da Mota je šutirao sa leve strane neometano, golman Srbije kliza po gol liniji i vadi loptu već viđenu u mreži.

– 66. minut – GOL! 1:2! Turpel! Neoprezna odbrana Srbije dopustila je napadaču domnaćih da se prikrije iza leđa.

– 61. minut – Druga izmena kod našeg sastava, Gaćinović na mesto Lukića.

– 54. minut – Gol! 0:2! Nemanja Radonjić! Posle degažiranja Dmitrovića na polovinu Luksemburga, lopta dolazi do tek ušlog napadača, koji solo akcijom šutira tik pored desne stative u mrežu.

– 49. minut – Radonjić učestvuje u prvoj akciji Srbije u drugom poluvremenu. Slao je loptu sa desnog krila ka Mitroviću u sredini, ali Moris ispred isturenog napadača.

Počinje drugo poluvreme – Radonjić umesto Kataija u nastavku.

Poluveme!

– 44. minut – Stativa! Til ponovo opasno šutira. Sreća je spasila Srbiju!

– 40. minut – Umalo i drugi gol! Ljajić nije iskoristio kiks golmana Morisa koji je izašao sa gol crte, ali defanzivac Luksemburga sklanja sa gol crte.

– 36. minut –  GOL! 0:1! Aleksandar Mitrović! Neometano, kao na treningu, srpski napadač koristi centaršut Kolarova da glavom zatrese mrežu domaćina. Posle par šansi na početku meča Mitrogol se upisuje u strelce u obe utakmice u ovom kvalifikacionom prozoru.

– 29. minut – Žuti karton Mitroviću zbog guranja pred golom Luksemburga.

– 27. minut – Ozbiljna šansa Luksemburga! Rodrigez je sa peterca probao glavom pod prečku, a Dmitrović je izvio kao mačka.

– 23. minut – Dobar pokušaj Tila sa ivice šesnaesterca. Dmitrović hvata.

Prvi minuti meča Luksemburg – Srbija

Prvi minuti meča između Luksemburga i Srbije

Gepostet von SPORT Vesti Online am Dienstag, 10. September 2019

– 17. minut – Mitrović ponovo u prilici, posle solo prodora po desnoj strani šutira po zemlji pored leve stative.

– 15. minut – Katai dobija upotrebljivu loptu u prostor od Milinković-Savića, ali je golman domaćih Moris brži.

– 13. minut – Nesporazum u bezopasnoj situaciji. Spajić je trebalo samo da vrati loptu Dmitroviću za ispucavanje, ali je loše poslata, Dmitrović je spetljao i Luskemburg je dobio korner.

– 6. minut – Prva šansa Srbije, Mitrović pokušao glavom.

Meč je počeo!

 

Kako je selektor Ljubiša Tumbaković najavio na pres-konferenciji, došlo je do izmena i data je šansa igračima koji su imali malu ili gotovo nikakvu minutažu.

U odnosu na poraz od Portugala u startnih 11 su opet golman Marko Dmitrović, Nemanja Maksimović, kapiten Aleksandar Kolarov, povratnik Luka Milivojević i jedan od dvojice strelaca Aleksandar Mitrović. Adem Ljajić i Aleksandar Katai neće dobiti šansu sa klupe, nego će od prvog sudijskog zvižduka biti na terenu.

Objavljeno je pre utakmice da Luke Jovića i Dušana Tadića neće biti na večerašnjem meču.

Izvor:
Vestionline

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here