Satanista iskasapio nepokretnu staricu

0

Telo je otkrio poštar Dragan Mitrović, koji joj je doneo penziju. Zvonio je i kucao, a znajući da Ljubinka zbog bolesti ne može na noge i da se po kući pomera praktično puzeći na rukama, poštar je ušao u stan jer su vrata bila otključana.

Namerno ostavio dokaze

Pastuović kaže da sektaši podsvesno žele da budu uhvaćeni kako bi se znalo za njih.
– To je verovatno i jedan od razloga što noževe nije sakrio. Nesrećna žena, nažalost, bila je pogodna za njegov maloumni čin jer je bila nepokretna – ističe Pastuović.
 

Istraga se vodi u dva pravca. U jednom se istražuje da li je motiv zločina koristoljublje, jer je gotovo nepokretna žena živela sama, a primala je penziju i naknadu za tuđu negu, od čega je uštedela za troškove sahrane. Međutim, ritualan način na koji je ubica počinio zločin naveo je policajce da istraže i da li je starica žrtva satanista.

Naime,

AP
Ljubinka je pre ubistva mučena, a grlo joj je probodeno sa dva noža
 

Ubica nije ni pokušao da sakrije oružje kojim je počinio zločin, već je noževe ostavio u vratu iskasapljene žene i potom joj lice i grudi prekrio prostirkom. Stoga se sumnja da je reč o ritualu po kom neka sekta prinosi žrtvu.

Sektolog Dimitrije Pastuović navodi da zločin u Rači može da bude povezan s nekom satanističkom ili hinduističkom sektom.

– Rituali se u sektama menjaju i vrlo je moguće da je ovo delo sekte. Dva noža u vratu predstavljaju ubicu i žrtvu, a prekrivanje je klasično obezvređivanje žrtve. S druge strane, moguće je da je ovo delo psihopate koji želi da se dokaže nekom božanstvu. Tako izmišlja ritual na mestu zločina – objašnjava Pastuović.

Posle jezivog zločina Rača je okovana strahom. Svašta se priča i nagađa, a potom pronosi po varoši.

– Ja sam se zaključala, ne izlazim i molim boga da policija nađe ubicu što pre. Ovako, ne znam od koga da se čuvam. U našoj zgradi ima nas pet udovica. Živimo same – u strahu kaže Dušica O, komšinica pokojne Ljubinke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here