pixabay.com

Nakon što je Evropski savet odlučio da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom i Gruziji dodeli status kandidata, a BiH stavi na čekanje do marta, pokazuje se iracionalna odluka lidera EU koji ne rade u interesu Evropske unije već Vašingtona, kaže politikolog Vojislav Savić.

Savić je gostujući u Јutarnjem programu RTRS naglasio da se odnos BiH i Evropske unije posle ovoga može posmatrati kao veoma toksičan i da odluka Evropskog saveta šalje ružnu poruku zemljama Zapadnog Balkana.

– BiH je poručeno da se mora i dalje prilagođavati standardima EU, a onda se preko noći otvaraju pristupni pregovori sa Ukrajinom koja nije ispunila nikakve standarde, koja čak ne kontroliše celokupnu svoju teritoriju i nema suverenitet nad njom – naveo je Savić.

To je, kako kaže, ružna slika koja dokazuje da ljudi iz EU ponašaju iracionalno jer ne rade u korist Evrope već Vašingtona.

– EU političari neće dugoročno opstati na sceni jer će biti previranja unutar zemalja EU, jer narod u Evropi već oseća da treba raditi drugačije. Oni kad pogledaju u svoj tanjir i novčanik shvataju da ta vrsta politike nije vredna njihovog narušavanja standarda života – naveo je Savić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here