Na dan utakmice između reprezentacija tzv. Kosova i Crne Gore, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, poklonio se grobu nedavno preminulog Fadilja Vokrija.

 

Dejan Savićević je položio cveće na grob bivšeg reprezentativca SFRJ i nekadašnje legende Partizana. Od formiranja Fudbalskog saveza tzv. Kosova, Vokri je bio na njegovom čelu sve do smrti.

Savićević je tom prilikom istakao veliko prijateljstvo sa Vokrijem i dodao je da smatra da bi bivši fudbaler Partizana imao razloga da bude ponosan.

– Nisam mogao da prisustvujem sahrani Fadilja Vokrija, jer sam bio na kongresu FIFA, pa sam iskoristio ovu priliku kada igramo protiv Kosova da posetim njegov grov i poklonim se sjenama Fadilja. On i ja smo bili dobri prijatelji i odlično smo sarađivali još iz igračkih dana. Najviše smo se zbližili kada smo bili zajedno u vojsci. Miljanić je tada napravio sportsku četu, sastavljenu od fudbalera i reprezentativaca iz čitave Jugoslavije. Tu se stvorilo jedno prijateljstvo, koje je nastavljeno kada je Kosovo postalo punopravni član UEFA i FIFA. Bio sam veoma tužan kada sam čuo da je preminuo. Mislim da je prerano otišao sa ovog sveta. Mogao je još mnogo da da kosovskom fudbalu. Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova, ali to je život. Žao mi je što nas je napustio tako rano – rekao je Savićević.

Utakmica tzv. Kosova protiv Crne Gore igraće se u ponedeljak od 20.45 sati u Prištini. Za domaćine je ovo izuzetno bitna utakmica, sa obzirom na to da bi eventualnom pobedom ostali sa realnim šansama za plasman na Evropsko prvenstvo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime