Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović izjavio je da njegova ekipa u utakmici 4. kola Evrokupa protiv Bahčešehira mora da pokaže karakter.

Crno-beli će sutra u Istanbulu odmeriti snage sa turskim timom, od 18 sati, bez povređenih Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza.

– U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica, moramo da pokažemo karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije, da se u takvim utakmicama oslonite na principe koji su već postavljeni. Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu – rekao je Šćepanović za klupski sajt.

Crno-beli pose tri kola imaju skor od jedne pobede i dva poraza, a centar Erik Mika je pred sutrašnji meč poručio da će u Istanbulu biti teško gostovanje.

– Očekujemo tešku utakmicu kao i u svim mečevima Evrokupa, posebno zato što igramo na gostujućem terenu. Već smo odigrali dve utakmice u gostima i one nisu prošle onako kako smo se nadali. Sa ili bez navijača je uvek teško igrati u gostima zbog putovanja. Nadam se da smo naučili lekciju na prethodnim utakmicama i da ćemo sutra izboriti pobedu – istakao je Mika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here