www.coe.int

Grčka će biti uzdržana tokom glasanja 16. maja u Komitetu ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i neće podržati zahtev da Kosovo pristupi ovom telu, izjavio je grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Gerapetrit.

– Kao što smo radili u sličnim slučajevima u prošlosti, Grčka će se uzdržati od glasanja, drugim rečima, neće podržati zahtev Kosova da se pridruži Savetu Evrope – rekao je Gerapetrit u intervjuu radiju „Kanal jedan“.

On je dodao da „neka od suštinskih pitanja još nisu rešena, a pre svega stvaranje Zajednice srpskih opština na Kosovu“.

– Zbog toga se naša osnovna politika nije promenila. Grčka se drži principijelne spoljne politike. Ne menjamo mišljenje dok se ne promene činjenice na osnovu kojih se donose odluke. Podstičemo dijalog Prištine i Beograda, želimo mirno rešenje sporova – rekao je Gerapetrit.

Parlametarna skupština Saveta Evrope odobrila je ranije preporuku da Kosovo bude pozvano u članstvo Saveta Evrope. Za ovu odluku glasao je 131 poslanik, 29 je bilo protiv, 11 uzdržano.

6 COMMENTS

 1. ЗАШТО УЗДРЖАНА?
  ЗАР НИЈЕ ПРОТИВ ?
  КАО ШТО ТО КАЖУ КАД ДОЂУ У БЕОГРАД
  ЈАДНО
  СРАМНО
  ИЗДАЈНИЧКИ

  🇷🇺☦️🇷🇺

 2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

 3. Što Grča lepo ne prizna KiM, da zanmo da smo neprijatelji i da Srbi prestanu da idu na odmor u Grčku – ovako se mrcvarimo glumeći prijateljstvo koga nema !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here