Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je danas da će centralna tema razgovara sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, koji dolaze u Srbiju, biti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i sve što opterećuje te odnose na putu normalizacije, ali i ocenio da dokle god je Aljbin Kurti u Prištini, dijaloga verovatno neće biti.

– Naša pozicija i ono što se ne menja je to da smo uvek spremni da sednemo za pregovarački sto i da razgovaramo, ali nam je očigledno da otkad je Kurti u Prištini i otkad se on pita, da nije bilo dijaloga i da ga verovatno neće biti, dok god on odlučuje – rekao je Selaković za RTS.

Istakao je da je Beograd posvećen dijalogu, da nam je prioritet očuvanje mira i stabilnosti, ali i interesa na Kosovu i Metohiji.

– Činjenica je da veliki broj država želi da čuje Srbiju i sa njom razgovara – Srbiju koja je dve godine zaredom najbrže rastuća ekonomija, koja je ugostila prijatelje iz Nesvrstanih, što je ostavilo dubok utisak među njima, Srbiju koja se ubrzano razvija – rekao je Selaković, navodeći da je to rezultat politike predsednika Aleksandra Vučića.

Kada je reč o tenzijama na istoku Evrope, Selaković je rekao da se nada da će biti postignuti i realizovani dogovori koji će voditi smirivanju situacije.

– Ruska Federacija je naš tradicionalni prijatelj, bratska zemlja i saveznik, Ukrajina je takođe slovenska, pravoslavna zemlja. Nije dobro da među onima koji su do juče jednu kuću delili, postoje bilo kakvi sukobi – naveo je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here