Selaković: Stvaran privid da se Šarić krio u Crnoj Gori

0

Mnoge priče nisu imale veze sa istinom: Nikola Selaković
 

Selaković nije želeo da ulazi u motive "takve namere", ali je naveo da su Šarićeva predaja i privođenje u Srbiju pokazali da "mnoge priče i pričice nisu imale veze sa istinom".

 

Na pitanja da li istražni organi Srbije utvrđuju ko je pomagao Šariću u višegodišnjem skrivanju, Selaković je novinarima u Podgorici kazao da će "istražni organi završiti svoj posao" i utvrditi da li je postojala "bilo kakva sprega" u tom smislu.

 

Ministar je rekao da u razgovoru sa crnogorskim ministrom pravde Duškom Markovićem nije bilo reči o Darku Šariću, koji se u martu predao srpskim vlastima posle višegodišnjeg skrivanja.

 

Selaković je danas u poseti Crnoj Gori gde je sa crnogorskim ministrom pravde potpisao aneks kojim je dopunjen memorandum o saradnji dva ministarstva iz 2009. godine.

 

Selaković nije želeo da govori o slučaju Dragoslava Kosmajca koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio za najvećeg narko dilera, uz napomenu da se "o konkretnim slučajevima izjašnjava na kraju nekih zadataka ili faza".

 

"U ovom konkretnom slučaju mislim da bi svako naše reagovanje ili istupanje moglo samo da ugrozi tok eventualnih istražnih ili predistražnih radnji koje postoje. Dopustimo da državni organi završe svoj posao", kazao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here