Pixabay

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom kome je i ovom prilikom zahvalio na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“ i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama, saopštilo je MSP Srbije.

Selaković je poručio da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Argentinom, koja je, kako je naveo, važan partner Srbije u regionu Latinske Amerike i sa kojom Srbija ima visok nivo političkih odnosa.

U tom kontekstu, ministar je preneo da je Srbija zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši njen interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji. Ministar je sa zadovoljstvom ukazao da odnose dve zemlje karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta države, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Posebno je naglasio da je važna spona odnosa upravo obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Šef srpske diplomatije rekao je i da fokus ukupne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here