“Selektivan povratak građana u Obrenovac“

Prilikom povratka u Obrenovac moraju se poštovati uputstva nadležnih oragana
 

"Stanje u Obrenovcu je stabilno, bezbedno, stvaramo uslove za normalan i bezbedan povratak građana. Prioritet svih naših aktivnosti sada je sprečavanje pojave zaraznih bolesti. Svi državni organi sa svim svojim stručnim službama su prisutni u Obrenovcu", kazao je Božović za Radio-televiziju Srbije.

 

Na pitanje da li građani koji imaju uslova za povratak mogu sami da se vrate u Obrenovac, on je rekao da moraju da se poštuju uputstva nadležnih i naveo da su na ulazu u Obrenovac dezo-barijere.

 

"Na tim punktovima se dele odgovarajuća uputstva za postupanje građana. Vršimo povratak građana sukcesivno, selektivno, tamo gde se stvaraju uslovi za njihov povratak. Pre svega moraju da se osposobe kanalizacija, voda i struja, pa da tek onda da pozovemo deo građana na povratak tamo gde kuće i uslovi dozvoljavaju", kazao je Božović.

 

Upitan da li postoji opasnost da ima još žrtava koje nisu nađene, on je naveo da sigurno postoji ta opasnost i da spasilačke ekipe tragaju za telima nastradalih.

 

"Svaka žrtva je velika za ovu državu. Iskreno se nadam da broj žrtava koji je do sada utvrđen neće biti mnogo veći", kazao je Božović.

 

Upitan da li su mogle da se preduprede razmere katastrofe u Obrenovcu, komandant Žandarmerije je naveo da je to pitanje za nadležne državne organe koji će se sigurno time baviti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime