Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je želi da njegov tim spreman i zdrav dočeka Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je danas saznala imena rivala na Evropskom prvenstvu, a takmičenje će započeti u D grupi u Pragu, gde su joj protivnici Češka, Poljska, Izrael, Finska i Holandija.

– Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku dosta daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evropsko prvenstvo. Jedno je sigurno – mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju – rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Srbija će na predstojećem šampionatu Evrope braniti srebro osvojeno 2017. godine.

– Ipak, u ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će nakon njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će dosta toga zavisiti i od nas – zaključio je Kokoškov.

Domaćini 41. Evrobasketa su Nemačka, Italija, Češka i Gruzija, a šampionat je na programu je od 1. do 18. septembra 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here