Selektor rekao da idemo da ne izgubimo, a Tadić kaže: Idemo da pobedimo

1
MN Press
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović

Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović su optimisti uoči sledeća dva meča našeg tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine.

Srbija je u petak gost Ukrajine u Ljvovu, a tri dana kasnije na Zvezdinom stadionu dočekuje Litvaniju. Oba meča počinju u 20.45 časova.

I Ukrajinci (0:0) i mi (1:1) uzeli smo bod Portugaliji na njenom terenu, a Ukrajina je vodeća na tabeli jer ima utakmicu više. Pobedila je kao gost Luksemburg (2:1).

– Kad igraš sa direktnim konkurentom, najbitnije je da ne izgubiš. Ući ćemo u utakmicu sa idejom da pobedimo, ali je najvažnije ne gubiti bodove od rivala. To smo naučii u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U nekima smo tada i pobeđivali protivnike – istakao je Dušan Tadić.

Aleksandar Mitrović s Dušanom Tadićem na pres-konferenciji u Staroj Pazovi

Udarna igla srpskog veznog rada, najmaštovitiji as Orlova, očekuje u Ljvovu potpuno drugačiju utakmicu od one naše u Lisabonu, ali i od meča koji je Ukrajina odigrala sa Portugalijom.

– Biće dosta drugačije nego u Lisabonu. Probaće Ukrajina na svom terenu da dođe do pobede, više će rizikovati nego u duelu sa Portugalijom. Tamo su bili dosta defanzivno orijentisani”.

Tadića je iznenadio podatak da Srbija nikada do sada, u pet susreta, nije pobedila Ukrajinu. Muči se sa tim rivalom kao nekada Jugoslavija sa Sovjetima.

– Ne znam šta je u pitanju, zbog čega je takav bilans, ali je vrlo zanimljiv podatak. To nam je sad motiv više da budemo u jednu ruku obazriviji, ali i da se potrudimo da dođemo do dobrog rezultata”, priznao je Tadić.

Mitrović, najbolji strelac srpske reprezentacije u ovom sastavu, poslednji meč je odigrao pre skoro mesec dana, u engleskom prvenstvu za Fulam.

– Malo je težak termin, ali imamo iskustva sa ovakvim situacijama, znamo šta i kako da radimo. Očekuje nas teška utakmica, protiv vrlo dobro organizovane ekipe, sa dobrim selektorom i jakim pojedincima. Verujemo u sebe, idemo da ostvarimo dobar rezultat – poručio je Mitrović.

Osam utakmica u nizu reprezentacija Srbije nije izgubila.

– Taj podatak nam mnogo znači, jer u svaku utakmicu ulazimo sa pozitivnim mentalitetom, znajući da je serija dobrih rezultata za nama. Želimo da nastavimo ovaj niz, u dobroj smo formi, ide nam sve bolje i bolje. Baš prija i znači što osam mečeva ne znamo za poraz”, naglasio je Mitrović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here