“Ne povlačimo se iz Venecuele, odakle Trampu ta ideja?”

Vestionline
0
pixabay.com
Moskva

Kremlj je danas saopštio da ne zna odakle je američki predsednik Donald Tramp dobio ideju da je Moskva povukla većinu svojih vojnih stručnjaka iz Venecuele i naveo da oni i dalje tamo rade.

Tramp je na svom Tviter nalogu objavio juče da je Rusija rekla SAD da je povukla “većinu svojih ljudi” iz Venecuele, s kojom održava bliske vojne i ekonomske veze, preneo je Rojters.

Trampova izjava izazvala je uzbunu, jer bi, ako je istinita, to označavalo značajan korak nazad za predsednika Nikolasa Madura, čiju smenu želi Vašington, a uz koga Kremlj nepokolebljivo stoji, navela je britanska novinska agencija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, međutim, rekao je novinarima da Moskva nije razgovarala s Trampom na tu temu.

On je rekao da je Tramp očigledno dobio informacije iz novinskih izveštaja, koje su ruski zvaničnici već negirali ili iz nekih drugih.

– Tamo su (ruski) specijalisti koji servisiraju hardver, koji je prethodno isporučen i taj proces ide prema planu – rekao je Peskov, prenosi Tanjug.

Trampov tvit je usledio nakon članka u “Vol strit džornalu” u kome je, pozivajući se na osobu iz ruskog Ministarstva odbrane, navedeno da je ruski izvođač radova iz sektora obrane, Rostek, smanjio osoblje u Venecueli na samo nekoliko desetina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here