Fudbaleri Dinama iz Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto su u revanšu pobedili Totenhem posle produžetaka 3:0, a junak meča bio je Mislav Oršić koji je postigao het-trik. 

Totenhem je protiv Dinama pobedio u prvoj utakmici sa 2:0 golovima Harija Kejna i u Zagreb je otišao kako bi odbranio veliku prednost. Dinamo ih je iznenadio.

Golovima Mislava Oršića u 62. i 83. minutu Dinamo je u regularnom delu slavio sa 2:0 (0:0).

U produžecima su slavili golom u 107. minutu Oršića i na ovom meču su pobedili ukupno sa 3:0.

Od samog starta viđen je prilično ujednačen meč. Posle prvog poluvremena u Zagrebu završenog bez golova, a onda je Oršić jednim genijalnim potezom pokrenuo lavinu i najavio svoju utakmicu života i prolaz Dinama među osam najboljih timova u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Napadač domaćeg tima je u 63. minutu izveo potez utakmice, matirao je Lorisa sa gotovo ruba kaznenog prostora, izuzetno preciznim hicem pogodio dalji ugao gola i u tom momentu prepolovio prednost Totenhema.

Od tog momenta DInamo je preuzeo terensku inicijativu, a Oršić je u 82. minutu iskoristio ubačenu loptu po zemlji, u naletu je šutnuo “iz prve” i zakucao u mrežu Lorisa, za delirijum Zagrepčana.

Ušlo se u produžetke u kojima je u 106. minutu Oršić solo bravurom, kada je uzeo loptu negde oko centra, a onda u trku prevario dvojicu defanzivaca Totenhema i potom treći put savladao Francuza na golu “Pevaca”.

Liga Evrope, osmina finala
Dinamo Zagreb – Totenhem 3:0 (0:0)
Oršić 62, 83, 107
Stadion: Maksimir (Zagreb)
Sudija: Davide Masa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here