Foto: MN Press
Saša Ilić

Fudbaleri Loznice plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, po[to su na svom terenu pobedili Čukarički sa 1:0.

Čukarički je poražen minimalnim rezultatom, a presudio im je nekadašnji fudbaler Mačve, Nikola Milinković u 33. minutu utakmice. Ovo je svakako jedan od najvećih uspeha Lozničana, koji u Prvoj ligi Srbije zauzimaju deveto mesto na tabeli.

Šokantan poraz doživeo je i Voždovac na gostovanju Radničkom na Novom Beogradu. Dva gola su primili u ranoj fazi utakmice, a to je značilo da napuštaju takmičenje u osmini finala Kupa, jer su do kraja uspeli samo da smanje rezultat – 2:1 (2:0).

Radnički je matirao golmana Voždovca već u 1. minutu, da bi potom duplirao prednost 12 minuta kasnije. Sve što je Superligaš “sa krova” uspeo da radi jeste da postigne počasni pogodak u 77. minutu.

– Nisam zadovoljan igrom, posebno ne u prvih deset minuta utakmice. Primili smo gol u 50. sekundi što ne priliči ni mlađim selekcijama, a ne jednoj seniorskoj ekipi. Stanje terena nam nije išlo u prilog, ali svakako bih čestitao ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi – rekao je trener Voždovca, Aleksandar Linta.

U narednu rundu plasirala se i ekipa TSC-a koja je u gostima pobedila Zlatibor sa 4:0. i to, golovima Dejana Milićevića u 22, Marka Petkovića u 23., Bertlana Bockaja u 61. i Dušana Stoiljkovića u 81. minutu.

U osminu finala se plasirao i Napredak pobedom u gostima nad Železničarom iz Pančeva od 1:0.

Mečevi osmine finala Kupa Srbije na programu su 1. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here