Tanjug
Danijel Server

Vreme je da EU i NATO postanu realni u vezi sa Srbijom i da Vašington pošalje jasan signal da će NATO zaštititi sve susede Srbije od “beogradskih namera”.

To je rekao američki stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server, prenosi Koha.

– Stav Brisela je da u EU nema članstva za zemlju koja gaji teritorijalne ambicije i ne poštuje granice svojih suseda. Vreme je da Vašington da jasan signal da će NATO zaštititi sve susede Srbije od beogradskih nesusedskih namera – kaže Server.

Server ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ujedini Srbe u jedinstven prostor i podseća da je poslednji put kada je Srbija to pokušala, završila u ratu, prenosi Kosovo onlajn.

– Srbija ima osam bliskih suseda, svi imaju srpske manjine, iako je u Bugarskoj ona manja. Šest su članice NATO-a Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Severna Makedonija, Crna Gora i Rumunija. Kod dva druga suseda su trupe EU i NATO-a predane očuvanju teritorijalnog integriteta – Bosna i Kosovo. Šta se dogodilo kada je Srbija devedesetih pokušala da proširi svoj politički prostor i ujedini neke od tih manjina u jednu državu? Rat sa Slovenijom, rat sa Hrvatskom, rat sa Bosnom, rat s Kosovom i rat sa NATO-om. Rezultat: Srbi su napustili susedne zemlje, a Srbiji nije dat ni jedan kvadratni centimetar susednih zemalja – rekao je Server.

5 COMMENTS

  1. Ja njega pozivam da ode u svoj vozni park, da uzme jedan veliki kanister benzina, da se polije i zapsli na sred voznog parka.
    Prije toga neka sebi odredi urnu z koju želi da ga strpaju.

  2. Ljudi budemo srecni srbija postala jaka i sve bivse jugo drzave nemoze srbiju da zaustave rast ekonomija sta znaci

    Ovaj put nisu rusi i ameri prijatelji pa da sedi pijani jelzin u moskvi sada rus se siri prema zapadu srbija je najveci savetnik u evropi pa da videmo da ce nato dirne srbiju

  3. Dosta je bilo srbije mora da cuti i nista da dobije vreme se menja ko bi rekao da rus u naj novi nato izvestaj ima naj savremiju vojsku sveta sa 81 posta je rusija prenovila vojsku sad samo 25posta

  4. Odakle više stižu ovi dementni fosili,da zarade još neki dinar za potomke….nije ovaj jedini,neki dan neki sličan savetuje Albance da ne pregovaraju,šta vam to treba vi ste država….kako da ne. Možda zaista mi ne treba da pregovaramo,KiM je teritorija Srbije,kaže i rezolucija 1244.

  5. Ovo je vampir! Godinama pije srpsku krv. Pratim već godinama njegovu retoriku. Mržnja prema Srbima ne jenjava.

  6. Ovaj je samo jos jedan mali mis iz Amerike koji misli da dovoljno poznaje balkan, mis koji prati staru Americku imperijalisticku direktivu ” zavadi pa vladaj, i mis sa fakulteta koji milsi da Amerika treba da vlada svetom manipulacijom i silom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here