Šešelj: Pomirio sam partizane i četnike

0

Sve bliži kraj suđenja: Vojislav Šešelj

 

Šešelj je to izjavio u sredu u Haškom tribunalu na završetku dvodnevnog ispitivanja zaštićenog svedoka VS 1058, jednog od šest preostalih svedoka Sudskog veća u procesu protiv Vojislava Šešelja.

 

Zaštićeni svedok VS 1058 je potvrdio da se lider radikala pred njim nikada nije zalagao za nasilno stvaranje Velike Srbije što je navodno bio jedan od ključnih dokaza iz njegovih ranijih izjava haškom tužilaštvu.

 

– Ne osporavam da je on to govorio, slušao sam ga na televiziji, ali osporavam da je meni to rekao. Uostalom, mene nikada nije zanimala Velika Srbija, ja sam i dalje za Titovu Jugoslaviju – izjavio je ovaj svedok, inače nekadašnji pripadnik "crvenih beretki" koji je govorio na koji način je Srpska radikalna stranka regrutovala dobrovoljce i gde su se oni sve borili.

Ovaj svedok je jedan od mnogih koji je pred sudija ustvrdio da su haški istražitelji potpuno pogrešno preneli njegovo svedočenje.

U unakrsnom ispitivanju, Šešelj je tražio od svedoka da potvrdi da je u kampu za obuku dobrovoljaca u Prigrevici bilo ne samo pripadnika SRS, već i drugih stranaka: od SPO do SNO, te da je komandant kampa bio partizanski general Dušan Pekić.

– On je ispred Društva Srba iz Hrvatske organizovao prebacivanje dobrovoljaca iz Srbije. Podržao sam ga u toj ideji čime smo konkretno, ja, kao četnički vojvoda i on kao partizanski general, demonstrirali pomirenje četnika i partizana – kazao je Šešelj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here