Šešelj: Truju me dve godine u Hagu!

0

Vojislav Šešelj optužio Haški tribunal
 

Šešelj je Veću objasnio da se ranije među prvima vakcinisao protiv novog gripa i da je tražio da opere ruke sapunom i vodom.

 

"Ja tamo nisam došao iz grada, već iz suda, i nisam se ni sa kim rukovao. Mene ovde dve godine truju, jetra mi je načeta, kažu da je to zato što sam debeo, a ja nisam debeo. Nisam hteo da se mažem nikakvim hemikalijama i zato su me držali u izolaciji. Ko mene može naterati da se mažem nepoznatom hemikalijom", upitao je Šešelj.

 

U utorak bez svedoka protiv lidera SRS-a

Svedok tužilaštva koji je utorak trebalo da se pojavi u Haškom tribunalu u nastavku suđenja lideru srpskih radikala Vojislavu Šešelju, nije se pojavio jer je imao hiruršku intervenciju, i prema procenama, neće moći da svedoči narednih nekoliko nedelja.
Šešelj je izjavio da se prema pisanoj izjavi ovog svedoka vidi da ga je Tužilaštvo nateralo da lažno svedoči i da je za pripreme dobio mesec dana.

Predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti apelovao je na lidera raikala da se u sudnici ponaša pristojno, odnosno da se ugleda na preminulog Slobodana Miloševića, za koga je rekao da nikad nije vikao u sudnici, ali i na Radovana Karadžića koga je ocenio kao "vrlo pristojnog čoveka".

 

Lider SRS-a je rekao da na njegovom suđenju "defiluju očevici zločina Željka Ražnatovića Arkana" od kojih "mora da se brani" jer je to navedeno u njegovoj optužnici. Za nekadašnjeg Arkanovog zamenika Borislava Pelevića, Šešelj je rekao da je oslobođen svih krivičnih optužbi, zato što je bio "instrument režima Zorana Đinđića".

 

Nastavak suđenja je zakazan za 26. januara, kada bi trebalo da bude saslušan svedok Tužilaštva pod šifrom "VS-029".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here