Pexels

Niko ne voli da mu bude hladno u ovo doba godine, pa ukoliko “kuburite” sa toplim radijatorima u stanu, morate da nalazite načine kako da se utoplite.

Naši preci su, može se reći, imali većih problema, kada je grejanje u pitanju, ako su živeli na selu, pa ukoliko imate problem sa izvorima toplote, onda su sledeći načini kako da se utoplite zlata vredni.

Savet 1: Odeća

Ono što i ne treba posebno da se pominje jeste da se dobro obučete. Predlog je da za odeću odaberete vunu jer uz nju nema greške – bićete odmah utopljeni, piše “Melissa Knorris”. Istina je da može da svrbi, ali kada je u pitanju zagrevanje, ništa nije bolje od krzna ili vune. A savet koji nije naodmet je i toplota drugog tela – dakle zagrejte, se sa voljenom osobom.

Savet 2: Slojevi

Ukoliko vam vuna ne prija i ne želite da se odlučite za nju već za neki drugi materijal, onda se obucite slojevito. Možda pamuk nije dobra ideja ako se znojite u njemu, pa će vam vremenom postati hladno, zato odaberite nešto drugo. Džemper ili prsluk su uvek dobra ideja.

Savet 3: Stopala i šake

Znate kako su pričale naše bake – “sve dolazi od nogu”, što je pokazatelj da stopala moraju biti utopljena. Vunene ili neke deblje čarape neka budu na vašim nogama. Isto važi i za šake. Odaberite rukavice sa “bušnim” prstima i znajte da će vam, zagrejavši šake, biti toplije.

Savet 4 : Ćebe

Nema ništa lepše nego kad se ušuškate ispod ćebeta ili jorgana, a danas je to toliko napredovalo da imate takoreći “pokretne ćebiće”. Naime, ima ćebića koji su kreirani kao kardigani ili džemperi, pa nije na odmet i tako se utopliti.

Savet 5: Topli napitak

Kako spolja, telo treba da se zagreje i iznutra, pa je preporuka da se piju topli napici poput čaja ili kafe. Ne mislimo na neke enormne količine, već taman toliko da osetite da vam toplota greje telo. Pod ovim mislimo i tople supe i čorbe.

Savet 6 :Vežbanje

Bilo da imate više prostora ili ne, razmislite o tome da počnete da vežbate. Samo malo kada se zagrejete osetićete toplotu, a osim toga počećete i da se znojite. Ako planirate da smršate, onda je ovo dve muve jednim udarcem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here