Pixabay.com

Severna Koreja osudila je danas Sjedinjene Američke Države zbog toga što su isporučile Ukrajini balističke rakete dugog dometa poznate kao ATACMS uz ocenu da će svaki udar na Rusiju samo ometati mirovne napore.

Ukrajina je u utorak saopštila da je njena vojska po prvi put koristila američke taktičke raketne sisteme (ATACMS) kojima je nanela “velika oštećenja na dva aerodroma u oblastima pod ruskom okupacijom”, prenosi Rojters.

– SAD su isporučile Ukrajini raketne sisteme zemlja-zemlja ATACMS uprkos dubokoj zabrinutosti i snažnom protivljenju međunarodne zajednice. Svaki udar po ciljevim u unutrašnjosti Rusije, nuklearne sile, neće pomoći da se uskoro okonča situacija u Ukrajini i postigne mirno rešenje za koje se zalažu SAD, već će biti katalizator za stavljanje cele Evrope u kotao beskrajnog produžavanja rata – izjavio je za severnokorejsku državnu novinsku ageniju KCNA Hong-Čol, ambasador Severne Koreje u Rusiji.

Nekoliko varijanti sistema ATACMS može da nosi i kasetne bombe, a rakete precizno dejstvuju na ciljeve udaljene do 300 kilometara, navedeno je na sajtu američke vojske.

Bela kuća je 13. oktobra optužila Pjongjang da svake nedelje snabdeva Rusiju oružjem ocenivši da je to zabrinjavajući razvoj situacije.

4 COMMENTS

  1. Подржавам став С.Кореје јер и јесте највеће зло човечанства ти проклети каубоји и оно зло од Енглеске..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here