Tanjug/AP
Donald Tramp i Kim Džong Un

Severna Koreja je danas sugerisala da bi mogla da prekine svoju 20-mesečnu suspenziju nuklearnih i raketnih testova zbog američkih i južnokorejskih vežbi koje vidi kao pripremu za eventualnu invaziju.

Predstojeće redovne letnje vojne vežbe SAD i Južne Koreje primoraće Severnu Koreju da ponovo razmisli o tome da li treba da se posveti obećanjima koja je dala Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Severna Koreja, preneo je AP.

U saopštenju je navedeno da je američki predsednik Donald Tramp obećao da će prekinuti vojne vežbe sa Južnom Korejom tokom prvog i trećeg sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, ali da planirane letnje vežbe sa Seulom i raspoređivanje oružja na jugu pokazuju da Vašington ne ispunjava to obećanje.

S obzirom da su SAD jednostrano odbacile svoje obaveze, postepeno gubimo opravdanje da nastavimo sa obavezama koje smo u dogovoru s njima preuzeli, navodi se u saopštenju koje je prenela zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA.

U saopštenju se ističe da Severna Koreja nije obavezana nikakvim zakonskim dokumentima da obustavi svoje nuklearne i raketne testove.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime