Foto: Printscreen
Milica Jokanovic

Jedna od najuspešnijih talkmičarki u kvizovima i po mnogima i najpametnijih Srpkinja, Milica Jokanović, i dalje je bez stalnog zaposlenja otkako je pre par meseci dobila otkaz u frimi u kojoj je radila.

– Bilo mi je jako teško, ali teška su vremena, takve stvari se dešavaju svuda oko mene. Verujem da će doći srećniji dani – rekla je Milica koja je diplomirala pravo i koja je oduvek želela da bude pravnik.

– Posao pravnice je racionalan, i to volim, jer to čini da racionalno procenjujem realnost i ljude oko sebe. Ta dnevna doza realnosti nam je svima potrebna – istakla je Jokanovićeva koja je dodala da svoje znanje ne bi menjala ni za šta na svetu, kao i da u životu nema uzore, jer veruje da je svaka osoba drugačija, jedinstvena i autentična.

Milica je iz rodne Zenice izbegla tokom rata devedesetih, a sa samo tri godine je naučila da čita i piše, ipak za sebe kaže da je “jedna sasvim obična devojka”.

– Kada sam imala tri godine, televizor je bio uključen i zagrebačka voditeljka je čitala slova u prvoj igri kviza ‘Brojke i slova’. Sama sam počela da čitam tek poređana slova, pre nego što ih je voditeljka izgovorila, jer sam zaključila o kojim slovima se tačno radi. Otac i majka nisu mogli da veruju. Naučila sam da čitam potpuno sama. I to je bio početak svega – rekla je “princeza od znanja” i istakla da svoj zavičaj nikada neće zaboraviti, kao i da je tamo od oca dobila svoju prvu enciklopediju.

Za kraj Milica je istakla da bi volela da nađe posao u struci i da se nada da zbog toga neće morati da napusti svoju zemlju koju mnogo voli.

1 COMMENT

  1. Milica Jokanović, možda je problem u socijalnoj inteligenciji.
    Možda ne bi bilo loše da prilikom dolaska na posao pođe od toga da su to poslovi koji poćinju od pocetka da se rade i da treba da uci, a ne da sve zna.

    • Mislis da se ne pravi mnogo pametna?:)
      Mozda, a mozda je problem i to sto se pamet kod nas najmanje podnosi..pogotovo od strane sefova..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here