EPA/Tolga Akmen
Janik Siner i Novak Đoković

Janik Siner je jedan od mladih lavova koji je u istoj grupi sa Novakom Đokovićem na završnom mastersu u Torinu. Tu su još dvojica sa sličnim epitetom. Mladi, neustrašivi i veoma talentovani. Holger Rune i Stefanos Cicipas.

Ali Siner ima jednu prednost u odnosu na svoje kolege – igra pred domaćom publikom.

– Učešće na ovom turniru je san svakog tenisera, a igrati kod kuće je nešto specijalno – ističe italijanskim novinarima 22-godišnji as koji se posle trijumfa u Pekingu i Beču probio na četvrto mesto svetske liste.

– Mnogo sam želeo da se plasiram prvi put u karijeri na ovaj turnir i zato sam veoma srećan – dodao je Italjan i istakao sjajnu situaciju kroz koju danas “Azuri” prolaze u tenisu.

– Fonjini, Beretini i ja smo revolucionisali italijanski tenis. Moj trener Daren Kejhil mi je već rekao da ću pre ili kasnije shvatiti da ne igram samo za sebe, nego i za brojne navijače. To mi u Torinu donosi specijalnu motivaciju – srećan je Janik.

“Federer mi mnogo nedostaje”

Nikad nije savladao Đokovića, ali ne gubi nadu.

– Igrali smo poslednja dva meča na Vimbldonu i možda će to nekom delovati čudno, ali sam osetio da sam mnogo bliže njegovom nivou ove godine u četvrtfinalu kada me je pobedio u tri seta, nego prošle u polufinalu kada je bilo pet setova – kaže Siner koji je treći duel izgubio u Monte Karlu.

Ne krije koliko poštuje najboljeg tenisera svih vremena:

– Želim da igramo što pre. Meč sa Đokovićem će mi najbolje pokazati u kakvoj sam formi. Kada njega imaš sa druge strane, osećaš da igraš sa legendom.

Žali što nije ukrstio rekete sa jednim drugim velikanom.

– Voleo bih da sam mogao da igram protiv Rodžera Federera. Nadam se da će to biti moguće jednog dana na nekoj eguzibiciji. On mi mnogo nedostaje u tenisu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here