EPA-EFE/Daniel Perez

Novak Đoković nije uspeo da dođe do pobede u maratonu protiv Janika Sinera na Dejvis kupu i da tako podari Srbiji plasman u veliko finale u Malagi! U meču koji je trajao više od dva i po sata, Srbin je ispustio tri meč lopte i na kraju je rival to surovo kaznio, pa će dublovi odlučivati o pobedniku ovog okršaja – 1:2 (2:6, 6:2, 5:7)!

Neverovatan meč smo gledali večeras u Malagi! Nekako smo na to i navikli kada su na terenu Novak Đoković i Janik Siner u poslednjih desetak dana. Sjajni potezi, poeni, gemovi koji nekada traju kao večnost…

A nije dobro krenulo. Nikako. Novak je odigrao možda i najgori set u čitavoj kalendarskoj godini. Ništa ga nije htelo, a Italijan je odmah ušao u petu brzinu.

Jedan brejk, pa drugi. Delovalo je kao rupa bez dna u tim momentima za Đokovića. Na svu sreću, taj slobodan pad zaustavljen je na vreme.

Iskoristio je to Novak kao svoju “duševnu” hranu. Odmah je krenuo u drugom setu da “jede” Sinera i da mu zadaje jedan udarac za drugim, baš kao što je to ovaj činio prethodno u prvom setu, samo obrnuto.

Vrlo brzo je uspeo Đoković, već četvrtom gemu da stigne do prelomnog brejka. A onda je na kraju u osmom uzeo još jedan. Želeo ga je, jer je znao da bi time onda servirao na startu odlučujućeg, što je nešto što njemu i te kako odgovara.

A u trećem setu žestoka borba. Nešto na šta smo inače i navikli kada su Italijan i Srbin na terenu. Imao je dva puta Novak šansu da dođe do brejka, ali je Italijan svaki put u tih uvodnih šest gemova nekako pronalazio način da se vrati.

Imao je Novak tri meč lopte na 5:4 i 0:40, ali je tada Siner pronašao neku nadljudsku snagu. Sve je uspeo da spase i na kraju da u narednom gemu uzme brejk Srbinu.

Đoković je poklekao pod dramom, bučnim italijanskim navijačima i sada će dublovi odlučivati o mestu u finalu Dejvis kupa. Videćemo samo ko će izaći na teren.

 

2 COMMENTS

  1. Novak placa ceh umoru, to se toliko videlo jasno u trecem setu, a posebno ona jadna forhend dijagonala za pobedu, slaba i pravo na reket Janiku, i onda totalni pad koncentracije…sve je to samo od premora, i ako sada izadje i dublove da igra mec je zavrsen pre nego je i poceo. Jedan udarac posten, da je bar jako udario delio nas je od pobede, ali to je sport kad ti promasis protivnik nece, jer je motivisaniji i mladji, jaci fizicki. Lep pokusaj da se dodje do salatare, ali ostace kao u Tokiju samo pusta zelja!? Hvala momcima i na ovom uspehu, nije mala stvar polufinale pored tolikih jakih ekipa!?

  2. Srusio Nole sve. Prvi mec sa Sinerom imao 3 meclopte. Nije se fokusirao dovoljno.
    U dublu bio najlosi irgrac od cetvorke. Jedna stvar za mene glasi:
    Nole nije timski igrac uopste. To je individualac prve kategorije.
    Njegov majndset samo njega stiti, daje mu snagu i podrzava ga.
    On je samo u svom univerzumu.
    A o dublu da se ne govori.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here