Sir “ementaler” smenio Kim Džong Una, sestra na čelu države?

0

Vođa Severne Koreje ozbiljno je bolestan, a dok se on oporavlja državom upravlja njegova mlađa sestra: Kim Džong Un
 

Sve više izvora objašnjava dugo odsutsvo Kim Džong Una iz javnosti, a mnogi tvrde da je polomio zglobove i da je operisan.

 

Razlog je, prema ovim izvorima, sir "ementaler" koji Kim obožava još od veremena kada je živeo i studirao u Švajcarskoj. Na zadnjoj Kimovoj snimci u javnosti primećeno je da šepa, ali i da se vidno udebljao.

 

Vođina mlađa sestra Kim Jo Džong upravlja državom dok se njen brat oporavlja – tvrde mediji. Mnogi veruju da je ona njegova naslednica, kao poslednji izdanak te porodice.

 

Kim Jo Jong odnedavno u državnim medijima predstavljaju kao "zamenika lidera Radničke stranke", što je veoma moćna pozicija u Severno Koreji. Očito se radi o pokušaju da ona preraste u nekoga ko je važan unutar sistema, ocenjuju politički analitičari. Zato, ukoliko Kim Džong Un zaista nije u stanju da radi, ona jedina preostaje.

 

Kim Džong Un bolestan: "Dokusurio" ga švajcarski sir?

 

Kim Jo Džong rođena je 1987. ili 1988. i pohađala je privatnu školu u Švajcarskoj sa Kim Džong Unom. Oboje su boravili u ambasadi Severne Koreje u Švajcarskoj dok su studirali, i živeli su tamo pod lažnim imenima.

 

Jo Džong je najmlađa od sedmero dece koju je "veliki vođa" Kim Jong Il imao sa četiri žene. Većina su polubraća i polusestre, ali Kim Džong Un i Kim Jo Džong imaju istu majku.

 

Ukoliko ona, kao veoma mlada ličnost, zaista upravlja zemljom – to znači da nešto zaista nije u redu sa Kim Džong Unom, procenjuju analitičari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here