Sirogojno – sudbinska uloga

0

PRVA ULOGA: Dragan Bjelogrlić i Ivan Kojundžić kao Sirogojno i Boško Buha

Dragan Bjelogrlić (50) rođen je u Opovu, a sa dve godine kasnije sa roditeljima i bratom Goranom preselio se u Beograd. Sa samo 14 godina dobio je ulogu Save Jovanovića Sirogojna u filmu "Boško Buha" Branka Bauera.
– Nikada nisam bio u dramskoj sekciji, ali kao klinac od 14 godina želeo da se u svemu oprobam. Ima tu nekih događaja koji sada deluju sudbinski – regrutovali su me za film "Boško Buha". Posle tog filma otišao kod pedagoga Bate Miladinovića u jednu dramsku grupu Radio Beograda u kojoj su još bili i Zoran Cvijanović, Sonja Savić, Bule Goncić… I Bata me zbog nestašluka posle godinu dana izbacio! – priseća se Bjelogrlić. Malo je poznato da je kao dečak imao sklonosti ka prirodnim naukama i sportu.
– Plivački šampion sam bio u osnovnoj, a matematički u srednjoj školi. Da sam nastavio da se bavim prirodnim naukama, ko zna gde bih završio. Moji su konzervativna hercegovačka porodica u kojoj se uvek verovalo samo inženjerima, doktorima, a ja sam prvi u familiji iskoračio u umetnost.
Kao dečak bio je zaljubljive prirode.
– Bio sam sklon da u periodu adolescencije neke ljubavi proglašavam velikim, fatalnim i za ljubavi do kraja života, a mnoge to nisu bile. Bio sam zaljubljive prirode, ali od osmog osnovne do drugog srednje imao sam nekoliko emotivnih lomova i zanosa, koje sam tad proglašavao za svoje najveće i prve ljubavi. Možda bih sa ove distance mogao da kažem koja je bila prva i prava, ali mi je nekako gre’ota zbog ovih ostalih. Postoji, naravno, ona koja je bila srcu najdraža, ali ne bih da je proglašavam.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here